2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu 8. maçında Türkiye A Milli Futbol Takımı, deplasmanda Fransa ile 1-1 berabere kaldı ve iki takım da puanını 19'a yükseltti. Bu sonuçla Türkiye gruptaki liderliğini korurken karşılaşmaya damga vuran anlar Kaan Ayhan'ın 81. dakikada attığı gol sonrası yaşandı.
Grubun 7. maçında evinde Arnavutluk'u 90. dakikada Cenk Tosun'un golüyle 1-0 mağlup eden A Milliler, golün ardından asker selamıyla Barış Pınarı Harekatı'na destek mesajı göndermiş ve bu durum Fransa maçı öncesi önemli bir gündem maddesi olmuştu.
İlk olarak UEFA'nın bu gol sevincine ilişkin soruşturma başlattığı iddia edilirken takip eden süreçte UEFA İletişim Direktörü Philip Townsend, böyle bir girişimin olmadığını belirtti.