Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından Fenerbahçe’ye 5 milyon 250 bin dolar tazminat ödemeye mahkum edilen Aurelio, Tahkim’e itirazda bulunmuştu. Tahkim Kurulu bugün yapacağı toplantıda kararı Aurelio lehinde bozarsa, yerli futbolcuların yapmış olduğu opsiyonlu sözleşmelerin tamamı düşmüş olacak. Milli futbolcuyla daha önce anlaşma sağlayan Galatasaray ile Aurelio’nun Türkiye’de başka bir takıma bedelsiz gitmesini istemeyen Fenerbahçe çıkacak kararı dört gözle bekliyor.
Sarı-lacivertli ekip rotayı başarılı savunma oyuncusu Luisao'ya çevirdi. Jornel de Noticias'ın haberine göre; Fenerbahçe, Portekiz'in Benfica takımında top koşturan 28 yaşındaki tecrübeli futbolcu Luisao'nın peşine düştü.
Derleyen: Özge AYDIN /SABAH
Yerli bir golcü arayan Galatasaray, rotasını Bursaspor'un yıldızına çevirdi. Transfer sihirbazı Haldun Üstünel'in Bursa'da Sercan Yıldırım'ın babasıyla pazarlığa oturduğu ileri sürüldü.
Delgado’nun yerine 10 numara arayan Beşiktaş’ın, Real Madrid’in elden çıkarmak istediği Rafael van der Vaart’a resmi teklif götürdüğü öğrenildi. Siyah-beyazlıların, Hollandalı yıldızın menajeriyle prensip anlaşmasına vardıkları, ancak daha sonra, “Kontenjanımız dolu olduğu için bir süre beklemesi gerekecek. Sorunu çözer çözmez kendisine resmi imza attıracağız” dedikleri vurgulandı.
F.Bahçe, stoper adayları arasında yer alan Lyon'lu Jean-Alain Boumsong'la maddi konularda anlaşma sağladı. Buna göre, F.Bahçe, Lyon'a 4 milyon euro, futbolcuya ise yıllık 2 milyon euro ödemeyi kabul etti. Sarı-lacivertli ekip eğer Lugano ile sözleşme yenilemezse, Boumsong'a "Hemen gel" çağrısı yapacak.
F.Bahçe iki yeni bomba daha patlatmak için düğmeye bastı. Bu sezon yaptığı flaş transferlerle kadrosunu iyice güçlendiren Sarı-Lacivertliler bu kez rotayı A Milli Takımımız'ın iki yıldızı Hamit ve Tuncay'a çevirdi. Bu iki futbolcuyu ikna etme görevi verilen yöneticilerden Ali Yıldırım gerek Tuncay, gerekse Hamit'le yaptığı ikili görüşmelerde olumlu sonuçlar elde etti. Daha önce F.Bahçe'yi düşünmeyen 2 oyuncunun geri adım attığı öğrenildi.
Beşiktaş'ın Brezilyalı golcüsü Bobo, hakkında çıkan transfer haberlerine noktayı koydu. Sezon öncesi adı Yunan kulüpleri Olympiakos ve Panathinaikos ile anılan son olarak da Fransa'nın St. Etienne kulübünden teklif aldığı öne sürülen yıldız oyuncu, "Hiçbir yere gitmiyorum" dedi.
Beşiktaş, Rus futbolunun son yıllardaki en büyük yıldızlarından biri olan Roman Pavlyuchenko'yu almak için Tottenham'la temasa geçti. Müthiş hamle, Avrupa'nın önde gelen siteleri tarafından tüm dünyaya duyuruldu.
Savunmayı takviye etmeye karar veren G.Saray, Lyon'un Ganalı oyuncusu Mensah'tan sonra Everton'un Nijeryalısı Joseph Yobo'yu da gündemine aldı. 28 yaşında, 1.88 boyundaki Yobo için İngiliz kulübüyle yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği bildirildi. Hangi stoperin transfer edileceği konusunda son kararı teknik direktör Frank Rijkaard verecek.
Derleyen: Özge AYDIN /SABAH
Trabzonspor'da Diyarbakırspor maçı öncesi 3 futbolcunun ağır gribe yakalanması ve Yattara'nın sakatlığının geçmemesi nedeniyle sıkıntı yaşanırken, Cale hakkında çıkan transfer haberleri de can sıkıyor. Bu arada bordo mavili yönetim Mehmet Batdal'ın transferinde ise sona yaklaşıyor.
Derleyen: Özge AYDIN /SABAH