MacRumors sitesinin haberine göre FCC'nin belgeleri Apple'ın aslında altın renkli iPhone X tasarladığını ortaya koydu. Belgelerde Apple'ın hiç ortaya çıkarmadığı altın iPhone X açıkça görülüyor. Telefonun rengi, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ın altın rengine benziyor. Belgelerin zamanlaması ise iPhone X'in eylül ayında çıkmasından öncesine ait. Temmuz ayına denk geliyor. Görünüşe göre telefonun fotoğrafları da bu sırada çekilmiş.
Belgelerin zamanlamasını göz önüne alırsak, Apple en başta iPhone X'i üç renk olarak (Altın, gümüş ve uzay grisi) çıkarmayı planladığını gösteriyor. Üretimdeki zorluklardan dolayı altın iPhone X rafa kaldırıldı ve piyasaya sürülmedi.
Hatta KGI analisti Ming-Chi Kuo, altın iPhone X'in üretimde sorunlarla karşılaştığını ve Apple'ın bu modeli daha sonraki bir zamanda piyasaya çıkaracağını öngörmüştü ve bu tahmini de doğru çıktı. Sonuç olarak iPhone X iki renkle satışa sunuldu ve Cupertino merkezli şirketin halen altın renkli iPhone X'i çıkarıp çıkarmayacağı belli değil.
iPhone SE'nin satışa çıkmasından bu yana iki yıl geçti. O zamandan beridir farklı kaynaklar ve bazı analistler tarafından iPhone SE 2 modelinin geleceği arada sırada gündeme getiriliyor. Ancak son birkaç aydır bu spekülasyonlar iyice yoğunlaştı. Bir iddiaların üstünde bir de dikkat çekici bir video ortaya çıktı.
Japon Mac Otakara sitesinin Weibo'ya dayandırarak verdiği habere göre görüntülerdeki telefon iPhone SE 2 olabilir. En azından kaynak böyle bir iddia olduğunu belirtiyor.
Burada ilginç bir detayı daha sizlere hatırlatalım. Daha önce isimsiz Çinli bir endüstri kaynağı tarafından iPhone SE 2'nin tasarım olarak iPhone X'e benzeyebileceği, Apple'ın yeni nesil telefonlarında artık tam ekran stratejisini uygulayacağı iddia edilmişti. Sızıntı görüntüler ve bu eski rapor aynı doğrultuda.
İnternette yapılan çeşitli yorumlarda ise görüntülerdeki telefonun ise 6.1 inç'lik LCD ekrana sahip olan ucuz iPhone modeli olduğu ve isminin farklı olacağı vurgulanıyor. Böyle de olabilir.