2026 Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav öncesinde, ortaokul öğrencileri ve öğretmenlerin gündeminde 12 Haziran 2026 Cuma gününün tatil durumu yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklaması sonucunda 12 Haziran tarihi ile Türkiye genelindeki binlerce okulda sınav salonlarının fiziki olarak hazır hale getirilmesi, soru kitapçıklarının güvenliği ve optik form düzenleme süreçleri şekillendi.
MEB'den gelen duyuruya göre, 12 Haziran 2026 Cuma günü tüm örgün eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.
13 Haziran'da LGS sınavının gerçekleşeceği okul ve kurumlarda fiziki hazırlıkların tamamlanması amacıyla 12 Haziran 2026 Cuma günü örgün eğitim kurumlarında eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilecek.
Bakanlığın yayımladığı genelgeye göre, okulların tatil edildiği 12 Haziran Cuma günü sadece öğrenciler için bir dinlenme günü olmayacak.
Eğitim kurumlarındaki fiziki hazırlıkların koordinasyonu dışında kalan tüm öğretmenler de 1 gün süreyle idari izinli sayılacak.