Aydın'da 30 Haziran tarihinde çıkan orman yangını ekipleri alarma geçirdi. Kabaca Mahallesi yakınlarında başlayan yangın, rüzgârın etkisiyle hızla yayıldı. Bölgede görev yapan ekipler, uçaklar ve helikopter destekli yoğun müdahaleye devam ediyor. Peki, Aydın orman yangını son durum ne, kontrol altına alındı mı? İşte detaylar.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı;
Manisa'nın Akhisar ilçesindeki açıklamasının ardından Aydın Sultanhisar, Muğla Bodrum, Balıkesir Bigadiç ve Bursa İznik'teki yangınların kontrol altına alındığını aktaran Yumaklı, Manisa'nın Akhisar, Kula ve Ahmetli ilçeleri ile İzmir'in Seferihisar ve Menderes ilçeleri ile Hatay'daki yangınların devam ettiğini belirtti.
Adana'nın Kozan ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Boztahta Mahallesi'nde şiddetli rüzgar nedeniyle devrilen ağaç, elektrik direğinin tellerine zarar verdi.
Tellerden yayılan kıvılcımlar nedeniyle ormanlık alanda yangın çıktı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Aydın'daki orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı.
En son açıklamamızdan sonra 4 yangını kontrol altına aldık. Aydın Sultanhisar, Muğla Bodrum, Balıkesir Bigadiç ve Bursa İznik kontrol altına alındı. Halihazırda devam eden 7 yangın var. İkisi Manisa'da Kula'da ve Ahmetli'de. Bunlar da ciddi yangınlar. İzmir'de devam eden yangınlarımız var, Hatay Antakya ve Adana Kozan'da var. İzmir'de 5 köy ve iki mahalle tahliye edildi tedbiren.
Manisa Akhisar yangını ile bilgilendirme yaparken orada sonuç almakla alakalı oldukça iyimserdik ancak bizleri de şaşırtan çok ciddi bir rüzgar oluştu. Maalesef Kula'dan ve Ahmetli'den de yangın ihbarları aldık.
Hatay Antakya'da da sonuç almaya yakınken kararsız ve sert rüzgarlar mücadelemizi uzattı. Umuyorum sabaha kadar sonuç alacağız inşallah.
Adana Kozan'da da tehlike potansiyeli yüksek yangınlardan bir tanesiydi. Önümüzdeki saatlerde buranın kontrol altına alındığıyla ilgili bilgi verilebilir.