Bilecik'in Söğüt ilçesindeki altın madeni bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacak. İlk külçe altın dökümünü Başkan Erdoğan'ın yapması bekleniyor.
"CUMHURBAŞKANI'MIZ ORADA İLK ALTINI DÖKMÜŞ OLACAK"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Söğüt'teki altın madeniyle ilgili bilgi verdi.
Bakan Dönmez, "Söğüt'te yarın Türkiye'nin sayılı altın maden işletmelerinin bir tanesinin açılışını yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanı'mız orada ilk altını dökmüş olacak.
Akabinde de sağlık yatırımlarımız başta olmak üzere, sulama ve özel sektöre ait yatırımlar var. Yarın bütün Bilecikli hemşehrilerimizi törenin yapılacağı bu meydana bekliyoruz." diye konuştu.
6-7 TON ALTIN ÜRETİMİ HEDEFLENİYOR
Altın üretimine başlanmasıyla Türkiye ekonomisine çok büyük katkı sağlanacak. Madenden, yılda 6-7 ton altın üretimi hedefleniyor.
YILLIK ÜRETİME YÜZDE 15'LİK KATKI SAĞLAYACAK
İlk etapta yaklaşık bin kişinin istihdam edileceği tesis Türkiye'de yılda 42 ton altın üretimi yapıldığı göz önünde bulundurulduğunda yıllık üretime yüzde 15'lik bir katkı sağlayacak.
BAŞKAN ERDOĞAN SÖĞÜT'TE
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı döneminde ilk kez Bilecik'e geldi. Ziyaretlerine Söğüt ilçesinde başlayan Erdoğan, Cuma namazını Ertuğrul Gazi Camii'nde kıldı.
Namazın ardından Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret edecek olan Başkan Erdoğan, Türkiye'nin en büyük altın keşiflerinden biri olan 6.5 milyar dolar değerindeki 109 ton altın rezervinin işleneceği Gübretaş'a ait Söğüt'teki maden tesisini açarak, ilk külçe altını dökecek.