Karaköy Güllüoğlu Baklava'nın kurucusu M. Nadir Güllüoğlu elde ettiği başarılarla örnek bir iş adamı ve baklava ustası...
İstanbul 1954 doğumlu. Çekirdekten yetişme baklava ustası. Millî Eğitim Bakanlığı Ustalık Belgesi sahibi. Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü ve İşletme Bölümün’de yüksek öğrenim gördü.
Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Onursal Başkanı, Mutfak Dostları Derneği Genel Sekreteri, endüstriyel fast food karşıtı Sefertası Hareketi öncülerinden. Mutfak Profesyonelleri Derneği, Şekerli Mamül Sanayicileri Derneği, İstanbul Şekerciler ve Pastacılar Odası, Tüketiciyi Koruma Derneği ve Paris merkezli Akdeniz Mutfakları Konservatuarı üyesi.
Güllüoğlu Gıda San. ve Tic. A.Ş., Gaziantepli ünlü baklava ustası Mustafa Güllü'nün 7 Kasım 1949 tarihinde Karaköy'de açtığı İstanbul'un ilk fırınlı baklavacı dükkânında faaliyete başlamış ve 1990 yılında şirketleşmiştir.
1949 yılından beri sadece Karaköy'de faaliyet göstermekte olan müessese, "Karaköy Güllüoğlu" diye bilinmekte ve ürünlerini bu ad altında piyasaya sunmaktadır. 1800'lü yılların ortalarında Gaziantep'te baklavacılığa başlamış Güllü ailesinin İstanbul'daki ilk müessesesi olan Karaköy Güllüoğlu, "Güllüoğlu" adını taşıyan diğer müesseselerden tamamen ayrıdır.
Bu ayrılığı vurgulamak için, Güllüoğlu firmalarının ortak olarak kullandığı Hitit Güneşi yerine Karaköy’ün simgesi GALATA KULESİ’ni markasına yerleştirmiştir.
Karaköy Güllüoğlu, TSE Kalite Uygunluk Belgesi ve İmalata Yeterlilik Belgesi ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan Gıda Sicil Sertifikası alan ilk baklava üreticisidir. 2002 yılında ISO 9001 Kalite Güvence Belgesi de almıştır. Karaköy Güllüoğlu, Türkiye'nin baklavacılıkta en yüksek üretim kapasitesine sahip firmasıdır.