Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde yaşayan yaklaşık 30 bin Suriyeli, kendilerine tahsis edilen çadırlarda 40 dereceyi aşan sıcaklardan kurtulabilmek için farklı yöntemlere baş vuruyor.
Tahta ve çıtalarla yaptıkları küp şeklindeki sehpanın 3 yan yüzeyini ve üstünü rafya ile kapatan diğer yüzeye ise vantilatörü yerleştiren Suriyeliler, sehpanın içindeki suyu ince hortum yardımıyla ve soğutucu kullanarak çadıra soğuk hava veriyor.
"Vantilatör klima"nın çadırın içini soğutması, ürünün çadır kentte yaygınlaşmasına ve bazı Suriyeliler tarafından üretilip satılmasına da neden oldu.
Bunu icat etmeden önce çadırda sıcaktan dolayı oturamadıklarını aktaran Neda, "Genellikle dışarıda gölgede oturuyorduk. Bu icadı yaptıktan sonra ailece çadırımızda rahatça oturabiliyoruz. Elektrik olduğu sürece çadırımızda serin yaşıyoruz." dedi.