Türkiye'nin konuştuğu Rabia, önce 400 bin liralık soruyu bildi ve 1 milyon TL'lik soruyu açtırmaya hak kazandı. Soru açıldığında nefesler tutulmuştu. 1 milyon liralık soru: "Türkiye'deki 81 ilin adında bu 4 harften hangisi diğer üçünden daha az bulunur?" oldu.
Seçenekler arasında ise, Ş, V, G ve H harfleri yer aldı. Raiba, uzun süre düşündükten sonra 'V' cevabını verdi. Yarışmacı seçtiği şıkkın doğru olduğunu görünce büyük mutluluk yaşadı.
RABİA'YI ALNINDAN ÖPTÜ
Yarışmanın sunucusu Kenan İmirzalıoğlu, Rabia'yı başarısından dolayı alnından öptü. Rabia ise, "Beni hiç tanımayan insanlar bile bana inandı. Bu beni çok mutlu etti" diyerek, duygularını paylaştı.
Bu yıl Gazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Şuan çalışmayan Rabia, adli kriminoloji alanında çalışmak istiyor. KPSS sınavlarına da hazırlanan Rabia, aynı zamanda yeminli izci. Rabia'nın bir kedisi ve bir köpeği var.
ELİM ESKİSİ GİBİ OLACAK
Hayatının dönüm noktasını ise geçen yıl Kurban Bayramı'nda yaşadı Rabia. Talihsiz bir kazayla sağ elini kıyma makinesine kaptırdı. Eli bileğine kadar etkilendi.
Sağ eli ampütasyon geçirdikten sonra biyonik eliyle yaşamını sürdüren Rabia, kazandığı para ile estetik el yaptırmak istediğini söyledi. Rabia, "Sol elimin ölçüsünü aldılar. Silikondan sağ elimi birebir aynı şekilde sol elim gibi yapacaklar.
KÖYÜNDE GURUR VE MUTLULUK VAR
Rabia Göğercin, elde ettiği başarıyla doğup büyüdüğü Hüyük ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesi'nin de gururu oldu.
Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Sözeri, Rabia'nın mahallede doğup büyüdüğünü belirterek, "Kızımız yarışmayı kazandı, çok sevindik" dedi.
Rabia'nın yaz aylarında köyüne geldiğini ve dedesinin evinde kalarak sıla-i rahim yaptığını anlatan Muhtar Sözeri, "Çilek sezonunda burada olur, kışları Ankara'ya gider.