Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘UEFA heyecanlandırmıyor’

Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra UEFA Kupası'nın kendisinde çok fazla heyecan yaratmadığını açıkladı ve şunu ekledi:
"UEFA mı, yoksa lig şampiyonluğu mu?' diye sorarsanız; lig şampiyonluğu derim ama bu demek değil ki, başarı istemiyorum, UEFA'da da başarı istiyorum." Öncelikle bir düzeltme yapalım; kupanın adı UEFA Avrupa Ligi. Güneş çok saygı duyduğum, rasyonel düşünce yapısını sevdiğim bir teknik direktör.
Ama "UEFA bende heyecan yaratmıyor" dedikten sonra başarı nasıl beklenir? Bu açıklamadan sonra futbolcuların motivasyonu düşmez mi?
Sanırsın ki Beşiktaş, Türkiye'nin Barcelona'sı; her yıl Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkıyor.
Güneş, Avrupa Ligi'ne yüklenirsem maç trafiğim artar ve evdeki bulgurdan, lig şampiyonluğunda da oluruz diye hesap yapmış olabilir. Ama Türk futbolunun lig şampiyonluğunu Avrupa'daki başarılardan yüksekte tutma gibi bir lüksü olamaz.
Bu sakıncalı bir yaklaşım. Bunun benzerini bu sene Başakşehir ve Konyaspor'da da gördük. Zor rakiplerin çıkması ve başlarda alınan kötü sonuçlardan sonra Abdullah Avcı ve Aykut Kocaman, lige asıldı.
Özellikle Kocaman, az da olsa Avrupa'da şansı devam ederken yenilgiyi kabullenen açıklamalar yaptı.

HER ŞEY PARA DEĞİL
Son dönemde Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi'nden daha önemliymiş, daha çok para kazanılıyormuş gibi bir hava yaratılıyor. Bu, futbolumuz için çok tehlikeli bir yaklaşım.
Evet, İngiltere'de böyle bir yaklaşım var ama orası dünyanın en yüksek gelirlerinin elde edildiği Premier Lig ve her sene dört takımla Şampiyonlar Ligi'ne katılıyorlar.
Avrupa Ligi'ni önemsemeyen Güneş'e birisi Beşiktaş'ın borçlarını hatırlatsa iyi olur.
Hepsini geçtim, her şey para değil; sportif başarı parayla ölçülemez! O zaman bu yüksek transfer harcamaları ne için yapılıyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA