Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Mersin Şubesi Yönetimi yaptığı basın açıklamasında 16 Nisan'da yapılacak referandumda evet oyu vermeyi kararlaştırdıklarını bildirdi. Derneğin kuruluş amacı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve anayasa değişikliği referandumuna ilişkin görüşlerini bildirmek üzere dernek binasında bir araya gelen HUDER yönetimi, tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutladı, dernek çalışmalarının aksamadan devam ettiğini söyledi.
Denek Başkanı Kürşat Doğan, HUDER'in 1988 yılında kurulan Türkiye'nin en köklü ve en yüksek üyeye sahip sivil hukuk kuruluşu olduğunu söyledi. Derneğin amacını anlatan Doğan, "Bir dernek olarak teşkilatlanmasını işaret eden iradelerin, önderlerinin niyet ve inançlarından asla ödün vermeden, milletimizin milli değerlerinden hasıl olmuş ilke ve değerleri savunmak, üyelerinin sosyal ve mesleki sahada yardımlaşma ve dayanışmalarını sağlamak, mesleki bilgi, gelenek ve kültürlerini artırmak ve genel anlamda sağlıklı ve istikrarlı bir hukuk düzenini temin etmektir" diye konuştu.
KARARIMIZ EVET
Anayasa değişikliğini tüm yönleriyle incelediklerini ve Mersin Şubesi olarak referandumda oylarının 'evet' olacağını açıklayan HUDER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Altındere, "Darbeler döneminin bitmesi, sözde statükonun dayatması ve her anımızın darbe gölgesinde geçmemesi için oyumuz evet olacak. Siyasetimizi kirleten ve sözde iktidar olabilmek için kirli pazarlıklar dönemi bitsin diye; cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle güçlenen millet iradesinin egemen kılınması için; demokrasinin teminat altına alınması, milletin himayesine verilmesi için; yürütmenin daha çok icraatta bulunabilmesi ve ülke sorunlarına tek elden ve hızlıca çözüm üretilebilmesi için Barolar Birliğinin aksine Biz HUDER Mersin olarak 16 Nisan 2017 referandumunda 'evet' oyu kullanacağız" ifadelerini kullandı.