Belediye – İş Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Musa Bozkurt, Büyükşehir Meclisi öncesi yaşanan arbede ve İzBB Başkanı Cemil Tugay'ın açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Bozkurt; "Cuma günü de meclise gideceğiz" dedi.

BİZİMLE GÖRÜŞMEDEN HUKUKİ YOLLARA BAŞVURDULAR
Sürece ilişkin bilgi veren Bozkurt, "Bizim devam eden bir toplu sözleşmemiz var, bizimle görüşmeden önce zaten hukuki yollara başvurdular. Bizimle görüşmeden söyledikleri 2 madde ve TİS'in geri kalanı için dava açtılar. Bu davayı kaybettiler. Sonra iş çıkışlarıyla ilgili yazı gönderdiler, ardından da cebren, zoraki şekilde sendikanın TİS'ten geri adım atmasını istediler" diye konuştu.

"BİR TEK KENDİSİ Mİ DÜRÜST, AHLAKLI"
Açıklamalarına, "Cemil Bey dün mecliste hukuken ve ahlaken doğru değil dedi, hukuken zaten kaybettiniz! Cemil Bey'in ya hukuktan haberi yok ya da hukuk danışmanı yanlış yönlendiriyor! O söyledikleri maddeler 2005'ten beri olan maddeler." Diyerek devam eden Bozkurt: "Ahlaki değil derken, bundan önce şube başkanları, belediye başkanları, sendikacılar, bürokratlara başka bir şey mi ima ediyor. Bir tek kendileri dürüst, ahlaklı ama başkaları değil mi yani, bunu mu söylüyor!" diye konuştu.

BİZ ZAMDAN VAZGEÇTİK, KENDİLERİNİ YALANLIYORLAR"
Büyükşehir'den gelen 'Eylül'deki zamdan vazgeçin' talebini kabul ettiklerini ancak belediyenin kendi teklifinden kendisinin döndüğünü aktaran Bozkurt, "Biz TİS'ten geri adım atmadık. Bize bir teklifle geldiler, 'Eylül'deki enflasyonu 1 Ocak'a erteleyelim' dediler. Biz de 'Lanet olsun' dedik ve arkadaşlarımız işten atılmasın diye vazgeçtik, 1 Ocak'a erteledik. Protokol de var, Mart 1 ile Eylül 1'deki enflasyon oranımızı Ocak 1'de alalım teklifini kabul ettik, imzaladık, gönderdik ama onlardan geri döndü. Kendi söylediklerini kendilerini yalanlıyorlar" ifadelerini kullandı.
"TUGAY İŞE 3 BİN ADAM ALDI"
Tugay'ın "İşe devam primi" ve "Rapor almama primi" açıklamalarına da yanıt veren Bozkurt, "Biri iş devam teşvik primi, bunu yılda 1 kez alıyoruz, bunlar genelde Ocak ayında alınıyor. Bunu önce kaldırmak istediler, biz kabul etmeyince Mart'a erteleyelim dediler. Cemil Tugay bütçeyi yönetemiyorum diyor ama kendisi bugüne kadar 3 bin işçi alımı yapmış ve işten çıkardığı arkadaşlara verdiği maaştan daha fazlasını bu arkadaşlara veriyor. 360 adamın aldığı para bütçeye ağır geliyor da, aldığı 3 bin adama nereden veriyor parayı, bu bütçeden vermiyor mu! İşe aldığı 3 bin adama, 1 Temmuz itibarıyla işten attığı 360 adamdan daha fazla maaş veriyor. En düşük yevmiye bin 730 lira, 1 Temmuz itibariyle kendi yaptığı sözleşme ve işe aldıklarının yevmiyesi bin 748 lira. Olması gereken şu; işçi maliyeti ne kadar, taşeron ve müteahhit firmalara neyi öngördü de ne kadar bütçe ayırdı, aslında Cemil Bey'e bunu sormak gerekiyor!" dedi.
İŞÇİNİN İTİBARI YOK MU?
Bozkurt açıklamasını devamında şu ifadelere yer verdi: "Büyükşehir Belediyesi hukuku tanımıyor, tehditle, baskıyla, işçiyi mağdur ederek sendikayı diz çöktürmeye çalışıyorlar, geri adım attırmak istiyorlar. Hukukta bunun yeri yok, onlar da çok iyi biliyor. Amaç TİS de değil, Cemil Bey'in itibarı söz konusu. Tamam Cemil Bey'in itibarı gözümüzün üstüne ama bu örgütün, çalışan işçinin hiç itibarı yok mu! " diye konuştu. ire döndü, "TİS bizim anayasamız." Diyen Bozkurt, " Algıyla kamuoyunu manipüle etmeye çalışıyorlar. Yalan yanlış bilgilerle algı yaratıyorlar." İfadelerini kullandı.