Karabük'ün Safranbolu ilçesinde meydana gelen nitelikli dolandırıcılık olayında, dolandırılmak istediği kişinin komşusu polis olunca yakayı ele verdi. Olay Dün öğleden sonra Safranbolu ilçesinde meydana geldi. E.G isimli vatandaşımızı telefon ile arayarak kendisini Jandarma personeli olarak tanıtan bir şahsın, "Hesaplarında para veyahut altın olup olmadığı konusunda sorular sorduktan sonra. Bankadaki parasının dolandırıcıların eline geçmek üzere olduğunu ve kartlarının güvenliği için uygulama üzerinden kartlarını kapatacaklarını ve telefonuna gelen şifreyi kendileri ile paylaşmasını söylemesi üzerine şifreyi paylaştıktan sonra hesabında bulunan 10 Bin TL çektikten sonra evde başka para ve altın olup olmadığını sordu. E.G. evde 35 Bin TL si ve 3 adet bilezik olduğunu söylemesi üzerine paradan ve bileziklerden parmak izi almak için şahsın evine bir görevli göndereceklerini söyleyerek telefonu kapattı.
Bir gün sonra yine aynı şahıslar dolandırdığı E.G. yi arayarak ikametine gelen şahsa altını ve parayı parmak izi almak için vermesini söylediler. Eve gelen dolandırıcı şebekesinin elemanı eve geldiğinde evde başka birisini görünce para ve altınları almadan kaçarken, bağrışmaları duyan ve o sırada ikametinde görev istirahatli olan Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğümüzde görevli Polis memuru tarafından binadan çıkmadan yakaladı. Gözaltına alınan dolandırıcı şebeke üyesi sorgulanmak üzere Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, diğer şebeke üyelerinin yakalanması için geniş kapsamlı soruşturma başlatıldı.
Karabük İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre;Şehrimizde vatandaşlarımızın huzurunu, güvenliğini bozacak canına ve malına kastedecek her türlü suçun önlenmesine yönelik çalışmalarımız ve mücadelemiz durmaksızın devam edecektir. Vatandaşlarımızdan kendilerini arayarak Polis, Asker veya Savcı olarak tanıtıp para talep eden şahıslara, kendisine yardım yapılacağı bahanesi ile banka hesap bilgilerini veya telefonlarına gelen bildirim mesajlarını kendileri ile paylaşmasını isteyen şahıslara ASLA İTİBAR etmemeleri gerektiği hususunu bir kez daha hatırlatırız" denildi.