Talas Kiçiköy Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi jandarma yanındaki 100 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen proje, sadece Talas'ın değil, tüm Kayseri'nin nefes alacağı yeni bir cazibe merkezine dönüştürüldü. Talas Millet Bahçesi'nin açılış törenine Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ile diğer ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

MİLLET BAHÇESİ İLE KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN 12.3 METREKARE OLDU
Açılış töreninde konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, projeye ilişkin detayları paylaşarak şunları söyledi: "Tam 2 yıl süren inşaat sürecinin ardından, 180 milyon TL maliyetle tamamladığımız Talas Millet Bahçemizi halkımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bedelin 46 milyon TL'si bakanlığımızdan sağlanan hibe kredi, geri kalanı ise belediyemizin öz kaynaklarından karşılandı. Bu yatırımla Talas'ta kişi başına düşen yeşil alan miktarını 12,3 metrekareye yükselttik. Burada 26 bin endemik bitki, 5 bin 500 ağaç, 42 bin çalı ve 70 bin metrekarelik çim alan mevcut. Ayrıca tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları, yürüyüş ve bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, engelli parkı, bilim ve nostalji temalı parklar, seyir terası, kamelyalar, otoparklar ve birçok dinlenme noktası yer alıyor" diye konuştu.

"ÇEVREYE KATKISI ÖNCEDEN HESAPLANAN İLK PROJE"
Projenin peyzaj mimarı Prof. Dr. Hayriye Eşbah Tunçay ise konuşmasında Talas Millet Bahçesi'nin çevresel etkiler açısından Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: "Bu park, tasarımı yapılmadan önce karbon tutma kapasitesi, sıcaklık düşürücü etkisi ve afetlere karşı şehir direnci gibi çevresel verileri hesaplanarak inşa edilen ilk millet bahçesidir. Bu yönüyle sürdürülebilirliğe örnek teşkil ediyor."

"KAYSERİ ÇOK GÜZEL, AMA TALAS BİR BAŞKA GÜZEL"
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de alandaki atmosferin etkileyici olduğunu belirterek; "Anneler, babalar, çocuklar; herkes burada. Yeşilin ortasında mutluluk var. Talas, gerçekten bir başka güzel. Bu bahçe akşam ışıklandırmasıyla da adeta masal diyarı gibi. Çocuklarımla birlikte sık sık burada olacağız. Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı favorimdi ama artık bir yenisi daha var" diye konuştu.
AÇILIŞTA GRUP ŞANTİYE SAHNE ALDI
Konuşmaların ardından protokol üyeleri projeye emek veren isimlere plaket takdim etti ve kurdele kesimiyle birlikte Talas Millet Bahçesi resmen açıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Talas Belediyesi işçilerinden oluşan "Grup Şantiye" sahne aldı. Vatandaşlar müzik eşliğinde eğlendi, şarkılara eşlik ederek açılış coşkusunu doyasıya yaşadı.