Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü sahte uygulama ve paravan şirket tuzağı ile vatandaşları dolandıran şebekeye operaston düzenledi.Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen teknik ve fiziki takip sonucunda, dolandırıcıların akılalmaz yöntemleri deşifre edildi. Şüphelilerin yabancı uyruklu şahıslar adına kayıtlı "açık hatlar" kullandığı, Kendilerini kripto yatırım firması yöneticisi olarak tanıtarak güven kazandığı,
Mağdurlara "MATRIX-5" adlı sahte bir uygulamayı indirtip yatırım adı altında para topladığı belirlendi.

PARAYI ALTINA ÇEVİRİP İZLERİNİ KAYBETTİRMEYE ÇALIŞTILAR
Dolandırıcıların, sistemde toplanan paraları önce kendi kripto hesaplarına, ardından kurdukları paravan altın şirketlerinin IBAN hesaplarına aktardığı tespit edildi. Suç gelirlerinin izini kaybettirmek için Kocaeli'nin Gebze ilçesi ve Şanlıurfa'daki kuyumculardan fiziki altın alımı yaptıkları veya bankadan nakit olarak çektikleri ortaya çıktı.
7 MİLYONLUK VURGUN
Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, sadece Kocaeli'deki iki müştekinin bu yöntemle toplam 7 milyon 115 bin TL dolandırıldığı öğrenildi.

9 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Toplanan deliller doğrultusunda operasyon için düğmeye basan emniyet güçleri, 9 farklı ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. İlk etapta 23 şüpheli yakalanırken, dijital materyallerden elde edilen yeni deliller ışığında Şanlıurfa'da 1 şahsın daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 24'e yükseldi. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve suç unsuru ele geçirildi.
19 TUTUKLAMA
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 24 şüpheli, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden; 19'u tutuklanarak cezaevine gönderildi, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
