Mersin, Anamur Malaklar Mahallesi'nde 3 dönüm tarla üzerinde Peru Bahçesi kuran Safiye Derya, salepten sonra ikinci alternatifi olan Peru Elması üretiminde de başarılı oldu.
Yedi yıl AR-GE Çalışması yaptıktan sonra Anamur'da geliştirilen Peru Elması bu gün Anamur'un ardından Erdemli, Adana ve Antalya'da üretilmeye başlandı. Bu üretimlere Safiye Derya danışmanlık hizmeti veriyor. Akdeniz bölgesinde 440 rakıma kadar üretimi yapılabilen Peru Elması dona karşı direniyor ve dondan etkilenmiyor.Sera gerektirmeyen ve açıkta üretilen Peru Elmasında organik gübre kullanılıyor. Ejder meyvesine benzeyen ancak, koku ve tad olarak daha çok tercih edilen Peru Elması, fide dikildikten bir yıl sonra meyve vermeye başlıyor.
Tanesi 35-50 lira arasında satışa çıkan Peru Elması, az üretildigi için şimdilik ancak Anamur'da tüketime sunuluyor. Anamur'da üretilen tropikal meyveler olan Mango, Pasif-Lora, Ananas, Papaya, Ejder.Papino'dan sonra Peru Elmasına da istek giderek artıyor.
Tropikal meyveler üzerinde çalışmalar yapan Girişimci Safiye Derya, hedefinin bir kaç yıl sonra ihracata dönük olarak, Peru Meyvesinin Anamur'da hızlı gelişmesini sağlamak olduğunu ve özellikle Avrupa ülkelerinin Peru'dan zor şartlar altında ithal ettikleri meyvenin, Anamur'dan daha rahat ithal edebileceklerini ve Peru elması üretiminin giderek yaygınlaştırma konusunda planlamalar yaptığını söyledi.