İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapalan Vali Çakır, ilin genel durumu, devam eden ve planlanan projelerin değerlendirilmesi, karşılaşılan sorunların tespiti ve çözüm yollarının görüşülmesi amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. Kentte kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve kamu yararını esas alan bir anlayışla sürdürülebilmesi için kurum ve kuruluşların iş birliği ve koordinasyonunun hayati önem taşıdığını belirten Çakır, şöyle konuştu: "İlimiz genelinde yürütülen kamu yatırımları ilin sosyoekonomik kalkınmasının temel dinamiklerinden birisini oluşturmaktadır. Bu doğrultuda 2026 yılında planlanan hedeflerin zamanında etkin ve verimli Bir şekilde hayata geçirilmesi, kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesini zorunlu kılmaktadır. Bu süreçte kamu yöneticilerimizin devletimize ve milletimize karşı taşıdığı sorumluluklarda büyük bir önem arz etmektedir.Kaynakların rasyonel kullanımı, yatırımların izlenmesi ve ortaya çıkabilecek sorunların da gece Çekmeksizin çözüme kavuşturulması kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesini doğrudan etkilemektedir."

Vali Çakır, "bu çerçevede gerçekleştirilen il koordinasyon kurulu toplantıları kamu kurum ve kuruluşları arasında eş güdümlünün sağlanmasına yatırımların mevcut durumlarının değerlendirilmesine ve uygulama aşamasında ortaya çıkan sorunlara hızlı ve kalıcı bir şekilde çözülmesine önemli katkılar sunmaktadır. 2025 yılı içerisinde toplam 416 proje planlanmıştır. Bu projelerimizden tamamlanan proje sayısı 317, devam eden proje sayısı 72'dir. İhale aşamasında 4 projemiz olmakta olup başlanmayan 11 tasfiye edilen proje sayımız da 12'dir" diye konuştu.
Çakır,"yatırım programında yer alan projelerin toplam bedeli 27 milyar 990 milyon 464.bin Türk lirası olup yıllara sarih olan bu projelerin önceki yıllar harcaması 5 milyar 877 milyon lira'dir. Yatırım projelerinin 2025 yılında kullanmış oldukları ödenek 5 milyar 461 milyon 363 bin Türk lirasıdır. Gelen toplama baktığımızda ise yatırımlarımız için 10 milyar 768 milyon 'luk bir harcama Yapılarak %37'lik bir nakdi gerçekleşme, %83'lük de bir fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Bu veriler ilimiz için önemli bir potansiyeli ve aynı zamanda da büyük bir sorumluluğu beraberinde getirmektedir" ifadelerini kullandı. Hep birlikte bu yatırımların en etkin şekilde hayata geçirilmesi için kararlılıkla bundan sonra da çalışmalarımızı sürdüreceklerini hatırlatan Vali Çakır," özellikle devam eden projelerin hızla hayata geçirilmesi noktasında kurumlarımız arasındaki güçlü bir koordinasyon iletişimini de tekrar altını çizmek istiyorum. Sahadaki uygulamaları yakından takip ederek ve kaynaklarımızı etkin bir şekilde kullanarak projelerimizin en kısa sürede faaliyete geçmesini sağlamak hepimizin öncelikli hedefidir" dedi. Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum amirleri katıldı.