KABAK ÇEKİRDEĞİ
1 su bardağı kabak çekirdeğinde 6.6 miligram çinko bulunur. Kanser hastalıklarının beslenme üzerindeki yapıldığı bir araştırmada, kabak çekirdeğinin hem ruh sağlığını iyileştirdiği hem de prostat ve meme kanserini engellediği ortaya çıkmıştır.
SIĞIR ETİ
100 gram sığır etinde 4.5 miligram çinko bulunur. Sığır otla beslenen bir hayvan olduğu için, sığır etinde omega 3 yağ asitleri bulunur. Aynı zamanda sığır etinde bulunan konjuge linoleik asit, kanserle savaşmaya, kalp krizi riskini azaltmaya, kan şekerini iyileştirmeye, kilo almayı önlemeye yardımcı olur.
MANTARLAR
1 fincan mantar 1.4 mg çinko içerir. Mantarın sağlık açısından faydaları kanıtlanmıştır. Antioksidan miktarı nedeniyle bağışıklığı arttırmaya, kanserle karşı mücadele etmeye, kalbinizi korumaya ve beyin fonksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı olur.
ISPANAK
1 su bardağı ıspanakta 1.4 mg çinko bulunur. Ispanak, varolan en besleyici gıdalardan biridir. Kalp hastalığı, obezite, diyabet, nörodejeneratif hastalıklar ve hatta kanser de dâhil olmak üzere birçok hastalığın riskini azaltmaya yardımcı olan özel koruyucu karotenoidler içerir.
TAVUK
100 gram tavukta 1 mg çinko bulunur. Tavukta çinko vitamini dışında, B12 vitamini ve B6 vitamini bulunur. Tavuktaki B12 vitamini aynı zamanda, enerji seviyelerini korumaya, ruh halini arttırmaya ve cilt sağlığını korumaya yardımcı olur.
İSTİRİDYELER
6 adet istiridyede 32mg çinko bulunur. İstiridyeler yiyebileceğiniz en iyi çinko kaynaklarından biridir.
İstiridyenin diğer faydalarını sayacak olursak bir protein kaynağı olmasının yanında omega 3 yağ asitleri bakımından da oldukça zengindir. Üstelik istiridyeler demir bakımından da zengindir. Vücuttaki oksijeni taşımak için gerekli olan mineralleri fazlasıyla karşılar.
FASULYE
1 bardak pişmiş fasulyede 0,9 mg çinko bulunur. Fasulye aynı zamanda böbrek sağlığı için faydalıdır. Yüksek lif miktarına sahip olduğu için sindirim sisteminin düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. aynı zamanda kan şekerinin çıkmasını önlemeye yardımcı olur.
BADEM
Bir avuç bademde 0.9 mg çinko bulunur. Badem aynı zamanda magnezyum, omega 3 yağ asitleri ve yüksek miktarda E vitamini barındırır. Aynı zamanda badem, gözleri koruyan bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidan içermektedir. Bademi yemeklerden önce 1 avuç yiyerek çok fazla yemek yeme ihtiyacının önüne geçmiş olursunuz.