Peynir çeşitleri nelerdir? Türkiye'de genellikle tercih edilen peynir çeşitleri; Çeçil peyniri, Ardahan keçi peyniri, Trakya kaşarı, Mihaliç Kelle Peyniri, Keçi Peyniri, İzmir Tulumu, Ezine Peyniri, Van Otlu Peyniri, Dil Peyniri, Hellim Peyniri, Külek Peyniri ve Erzincan Tulumu olarak dikkat çekmektedir.
Çeçil peyniri: Kars ve Erzurum bölgelerinde sıkça tüketilir.
Küflü Ardahan keçi peyniri: Ardahan yöresinde tüketilir.
Mihaliç kelle peyniri: Bandırma bölgesinde bulunur, normal peynirden biraz daha tuzludur.
Lor peyniri: Yurdun bazı bölgelerinde ekşimik olarak da bilinir. Tuzlu veya tuzsuz olarak da tüketilebilir.
Hellim peyniri: Kıbrıs'ta uzun yıllardır üretilen peynirdir. İçerisinde nane de bulunur.
Erzincan tulumu: Erzincan'da üretilir ve hayvan derisinden yapılmış tulum içerisinde satılır.