Bugüne kadar belki de tadına hiç bakmadığınız ve antioksidan bakımından zengin avokadolardan hoşlanmamak için hiçbir neden yok. Doğal yağlar avokadoya ceviz aroması verir, yüksek protein içeriği ise onu tatmin edici bir et ikamesi yapar. Üstelik diyetlerinizde avokadoyu bir öğün olarak kullanabilirsiniz. Bir daha ki sefere elinizde geniş bir vakit ve yapmanız gereken bir yemek olduğunda sizin için aşağıda hazırladığımız tariflerden birini yapın ve bu kalp dostu meyveyi yemeklerinizde kullanın.
AVOKADOLU YEMEK TARİFİ
Tek başına öğün olarak
Avokado'nun tadını çıkarmanın en basit yolu, bir tutam tuz ve karabiber serpmektir. Biber, kırmızı biber, balzamik sirke veya limon suyu gibi başka baharatları da deneyebilirsiniz. Bir avokadoyu doğal lezzetine sokmanın hızlı bir yolu, parçalara ayırmak ve biraz zeytinyağı, balzamik sirke, karabiber ve tuzla karıştırmaktır.
Avokado dolması
Daha besleyici sabah yemekleri arıyorsanız, avokadoları kahvaltınıza dahil etmeyi deneyin. Bunu yapmanın bir yolu, bu tarifte olduğu gibi yarım avokadoyu yumurta ile doldurmaktır. Ayrıca avokadoyu ufalanmış, pişmiş domuz pastırması ile doldurup maydanoz, acı biber, tuz ve normal biber gibi baharatlar ve taze otlar ile baharatlayabilirsiniz. Ayrıca, diğer besleyici avokado dolması yapmak için yumurtaları orkinos, tavuk, sebze ve meyveler gibi diğer malzemelerle değiştirebilirsiniz.
Çırpılmış Yumurtada
Omletinize biraz avokado ekleyebilirsiniz. Bir tavada pişirirken yumurtalarınıza doğranmış avokado ekleyin. Avokadoyu yakmaktan kaçınmak için yumurtalar yarıya pişirildiğinde avokado ilave ettiğinizden emin olun ve avokado ısınana kadar pişirmeye devam edin. Avokado'nun ılık olmasını tercih ederseniz, yumurtalar pişirildikten ve ocaktan çıkarıldıktan sonra doğranmış avokadoyu ekleyebilirsiniz. Rendelenmiş peynir ekleyerek yemeği bitirin ve tadına bakmak için tuz ve karabiber ekleyin.
Tost üzerinde
Tereyağı ve margarin gibi normal formaları avokado ile değiştirmek mümkündür. Kızartılmış avokadoyu tost ve sandviç üzerine yaymak olarak kullanmak da yemeğinize ekstra vitamin ve mineraller katacaktır.
Mayonezle birlikte
Avokado, mayonezin bağlayıcı bir madde olarak kullanıldığı yemeklerde ideal bir alternatif olabilir. Örneğin, ton balığı, tavuk ve yumurta salatası yapmak için avokado kullanabilirsiniz.
Salatalarda
Araştırmalar, avokadoların yemeklere kattığı yağ ve liflerden gelen fazla kalorilerin doygunluğa yardımcı olabileceğini ve sonraki kalori alımını azaltabildiğini gösteriyor. Salatalar kalorilerde hafif olabildiğinden avokado eklenmesi onları daha doyurucu bir yemek haline getirebilir. İşte avokado içeren salatalar için çok yaratıcı tarifler.
Çorbalarda
Avokado'nun tadını çıkarmanın bir diğer mükemmel yolu çorbalardır. Bir avokado çorbası yapmak için tarifte ana bileşen olarak avokado kullanılabilir veya bu tavuk ve limon çorbası gibi diğer çorbalara avokado parçaları eklenebilir. Bu çorbalar soğuk veya sıcak olabilirler.