Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Edinilen bilgilere göre, jandarma ekipleri sokak satıcısı olarak tabir edilen şahıslara yönelik geniş kapsamlı bir çalışma başlattı. Ferizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, uyuşturucu tacirlerinin faaliyetleri mercek altına alındı.

3 AY BOYUNCA ADIM ADIM TAKİP EDİLDİLER
03 Aralık 2025 tarihinden itibaren başlatılan titiz çalışma kapsamında, şüphelilere yönelik iletişimin denetlenmesi ve fiziki takip tedbirleri uygulandı. Yaklaşık 3 ay süren takip süresince yapılan ara yakalamalarla şüphelilerin suç rotası ve örgütlü yapının tüm bağlantıları adım adım deşifre edildi. Toplanan delillerin ardından operasyon için düğmeye basıldı.

3 İLÇEDE EŞ ZAMANLI BASKIN
Sakarya'nın Adapazarı, Erenler ve Ferizli ilçelerinde belirlenen 6 farklı adrese, jandarma ekiplerince eş zamanlı operasyon düzenlendi. "Torbacı" olarak bilinen sokak satıcılarını hedef alan baskınlarda 5 şüpheli kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilere yönelik 6 farklı adreste yapılan aramalarda 491 adet sentetik hap, 3 gram metamfetamin, 14 gram bonzai, 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 7 adet cep telefonu ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma" ve "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçlarından yasal işlem başlatıldı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
