Edinilen bilgilere göre, Şanlıurfa Adliyesinin emanet hane bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle binada büyük bir gürültü oluştu, sesleri duyan vatandaşlar ve çalışanlar panikle dışarıya çıktı.

İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık, UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlamanın ardından emanet hanede oluşan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Polis ekipleri ise olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

YARALI PERSONELİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ
Patlama sonucunda ağır yaralanan zabıt kâtibinin Mehmet Tolga Habiboğlu olduğu öğrenildi. Habiboğlu, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye sevk edildi.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ, PATLAMAYA İLİŞKİN YAPTIĞI AÇIKLAMADA ŞU İFADELERİ KULLANDI
"Henüz sebebi belirlenemeyen bir patlama meydana gelmiş, bu patlama sonrasında zabıt kâtibimiz Mehmet Tolga Habiboğlu yaralanmıştır. Şu anda bilinci açık, bacağından yaralanmış. Memurumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



