Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Ramazan Sohbetleri" programının konuğu Kanadalı yazar Jenny Molendyk oldu. "İslam Yolculuğum" başlıklı söyleşide konuşan Molendyk, Hristiyanlıktan Müslümanlığa uzanan hayat hikayesini katılımcılarla paylaştı. Programa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve eşi Arzu Genç de katıldı.

Kanada'da muhafazakâr bir Hristiyan ailede yetiştiğini belirten Molendyk, üniversite yıllarında tanıştığı Müslüman bir arkadaşının hayatında yeni bir kapı açtığını söyledi. İslamiyet'i ilk başta yalnızca merak ettiği için araştırmaya başladığını dile getiren Molendyk, bir arkadaşının kendisine İngilizce Kur'an-ı Kerim getirmesiyle sürecin hızlandığını ifade etti.

Molendyk, hayatında ilk kez bir camiye gittiği anı ise şu sözlerle anlattı: "Bir gün arkadaşlarım beni Cuma namazına davet etti. Küçük bir camiye girdik. İçeride koltuk ya da sıra yoktu, insanlar zikir ediyordu. Tam o sırada ezan okundu. Hayatımda ilk kez ezan sesi duydum. Herkes omuz omuza saf tutarak namaz kıldı. Ben de onların hareketlerini taklit ederek namaza katıldım. Fatiha'dan sonra herkesin aynı anda 'Amin' demesi tüylerimi diken diken etti. İçimden 'Bu gerçek bir ibadet' dedim. O gece Allah'a doğru yolu göstermesi için dua ettim. Hristiyanlıkla ilgili sorularıma tatmin edici cevap bulamadım. Ancak İslam'da sorduğum her soruya karşılık aldım. Bir hoca bana 'İstediğin soruyu sorabilirsin, bu din haktır' dedi. Bu söz beni çok rahatlattı" diye konuştu.

Müslüman olmadan önce yalnız kalma ve tesettür konusunda endişe yaşadığını da anlatan Molendyk, arkadaşlarının desteğiyle karar verdiğini ifade etti. Müslüman olduktan sonra ailesinin bu durumu kabullenmekte zorlandığını ancak buna rağmen kararından hiç pişman olmadığını söyleyen Molendyk, "Bana 'İslam'ı ne zaman seçtin?' diye soruyorlar. Ben de 'Ben seçmedim, Allah beni seçti' diyorum. Müslüman olmak Allah'tan bir hediyedir" ifadelerini kullandı. Türkiye'ye yerleştikten sonra İslam üzerine kitaplar yazmaya başladığını söyleyen Molendyk, Kanada'da tanıştığı Türkiye vatandaşı biriyle evlendiğini ve hayatını Türkiye'de sürdürdüğünü belirtti. Programın sonunda katılımcılar Jenny Molendyk'e sorular yöneltirken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de Molendyk'e günün anısına hediye takdim etti.
