6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
KDV'de bayram müjdesi! KDV indirimlerini Faruk Erdem yorumladı | Video

KDV'de bayram müjdesi! KDV indirimlerini Faruk Erdem yorumladı | Video

31.07.2020 | 00:12

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından vatandaşa müjdesi verilen KDV indirimi haberinin ardından detaylar merak edilmeye başlandı. A Haber canlı yayınında Bakan Albayrak'ın açıklamalarını değerlendiren Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Faruk Erdem önemli detayları anlattı.

Faruk Erdem, A Haber canlı yayınında başta esnaflar olmak üzere vatandaşlar için getirilen KDV indirimlerini değerlendirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamalarını değerlendiren Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Faruk Erdem, "Hemen hemen herkesi ilgilendiren bir müjde oldu. Hep dinamik bir süreç işlendi ve nokta atışı destekler yapıldı. Sayın Bakanımızın açıkladığı destekler de nokta atışı oldu. Bayram tatili başladı, vatandaşlar tatile çıktı ve KDV'nin yüzde 8'den 1'e indiği alanlarda yeme-içme, sinema-tiyatro, müzeler ve konaklamalar var. " şeklinde konuştu.

"STOPAJ ÇOK ÖNEMLİ"

A Haber canlı yayınına bağlanan Faruk Erdem, "Hizmetlere ve ürünlere yönelik bir KDV indirimi gelmiş oldu. Hep nokta atışı indirimler. Küçük esnafı da koruyacak indirimler gelmiş oldu. Bunun yanında bu ürünleri de alan vatandaşları da koruyan bir paket oldu. Burada stopaj çok önemli. Stopaj, özellikle iş yeri kiralayan esnafın ödediği vergidir. Bir iş yeri kiraladığınız zaman her ay yüzde 20 vergi ödüyorsunuz. Bu da yüzde 20'den yüzde 10'a indi. Pandemi ile mücadele döneminde bu güne kadar çok iyi destekler verilmişti bu sefer de öyle oldu. Tam nokta atışı bir destek." dedi.

.
Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA