Türkiye'nin en iyi haber sitesi

SAVAŞ AY

Mehmet Barlas ustaya haddimi aşaraktan!..

Dün kahvaltı masasında okuyunca söylendim;
- Yok artık. O kadar da uzun boylu değil.
Hatun duyup sordu;
- Kim o? Kim için söylüyorsun?
- Mehmet Barlas için
- Amma da değil ha? Upuzun boylu dev gibi bir adam.
- !!!!!
- Kıskanma
- Niye kıskanayım, ben bücür müyüm?
- Değilsin ama Mehmet bey senin yanında kadırga levendi gibi duruyor
- Hayatım ben boyuna posuna değil, yazısına söylüyorum Mehmet ağabeyin. Baksana telefon rehberi tadında 'gerçek solistler listesi' vermiş.

Kimdir as solistler?
Sonra epey düşündüm. İyi şarkı söylemek. Usulünce, makamınca okuyabilmek insanı solist ya da as solist yapmaya yeter mi? Elbette değil. Bu saydıklarım gerek şarttır ama yeter şart değildir. Barlas ustanın "az bile yazdım" dediği listeye göz atın.
Sesleri gerçekten de güzel, alt yapıları sağlam isimler. Ama onların çoğuna "okuyucu" denir bu alemde. Solist ya da as solist sözcüklerinin jargondaki tekabülü sahnede de üstün performans gösterenleredir.

Turgay mı, Cihat mı, Yasin mi?
Futbol tarihimizde pek çok iyi topçu vardır. Ama Metin Oktay "Kral" Lefter "Ordinaryus", Can Bartu "Sinyör", Rıdvan Dilmen "Şeytan"dır. Onlar da futbol tarihimizin as solistleridir. Gelmiş geçmiş en iyi on biri seçelim dendiğinde sağ beke kimi koyarsınız mesela? Ya da kaleye kimi alırsınız?

Kimi seçerdiniz?
Barlas ağabeyime de, size de soruyorum. Sahnede, radyoda, plakta kasette, en başarılı on biri seçelim desek kimler olurdu dağarcığınızda?

İşte esas liste
Ben yakın geçmişimizin muhteşem seslerinin yanı sıra, muhteşem solist, as solist olanların diğer meziyetlerini de gözeterek yaptığım listeyi az öteye yazıyorum. İsterseniz siz de yazın gönderin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.