Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Başkanı şimdi görün

Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı lideri Aziz Yılmaz'ın, kongrede Aziz Yıldırım'ı desteklemediklerini açıklaması, kulübün son dokuz yılındaki en önemli girişim oldu.
Aziz Yılmaz ve grubu "figüran" olmaktan vazgeçip, yine eskisi gibi "figür" olmaya karar vermesiyle birlikte, Fenerbahçe'de de "tartışılan" işler ve kararlardaki azalmaların dikkat çekici olacağına eminiz.
Aziz Yılmaz zor bir karar verdi. Aziz Yıldırım'a meydan okuyarak, kendi ayağına kurşun sıkacağını düşünenler arasından sıyrıldı. Fenerbahçe gibi tarihiyle, taraftarıyla, camiasıyla ve bütçesiyle büyük bir kulüp, dokuz yılda Cumhuriyet olmaktan çıkıp, cemaat olmaya doğru hızla ilerliyordu.
Muhalefetin ve eleştirinin olmadığı, başkanın rakipsiz kaldığı, hesap verme refleksini yitirdiği ortamın, yarattığı sonuçlar ortada...
Paralar hesapsız harcanıyor, ağzını açanlar kulüpten atılıyor, tribünde "istifa" diyenin kombinesi iptal ediliyordu. Bu "sınırsız" gücün getirdiği, hemen her toplumda karşılaştığımız demokratik olmayan ama insani olan gelişmelerdi. Bu gücün esiri olmamak için düşünmek yerine, gücü kullanmak daha kolaydı çünkü...
Aziz Başkan; bu gelişmelerin yaşandığı anlarda, yönetimini ve kulüp çalışanlarını toplayarak yeniden aday olacağını açıkladı ve ekibinden hazırlanmalarını istedi.
Aziz Yıldırım için geçen dört kongreye oranla daha zor dakikaların yaşanacağı bir seçim süreci olacak. Bu kez karşısında biat edip alkışlayanlar yerine, hem alkışlayıp, hem de hesap soranları bulacak.
Bu ortam göreceksiniz, Aziz Başkan'ı yine eski günlerine geri götürecek, daha dengeli olmaya mecbur edecek, artık fren yapması gereken yerleri görecek ve daha ılımlı, olumlu ve sevecen bir başkan olacak. "Ben yaptım oldu" felsefesinden uzaklaşıp, daha detaylı düşünmek zorunda kalacak, kararlarında olgunluk yer alacak.
Fenerbahçe'nin tek adaylı kongreler yapmasına hep karşı olmuştum. Nedenlerini yukarıda yazdım. Şimdi görün Aziz Başkan'ı... Başkanlık nasıl oluyormuş, hepimize gösterecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA