Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Kongredeki farklı bakış

Seçimlerde kongre üyelerinin yönetimi değerlendirmesi ile taraftarınki farklıdır. Taraftar sahadaki performansı başarı ölçüsü kabul eder, kulübün içindeki kongre üyesi için ise, sportif performans kadar, yönetim tarzı da ön plana çıkar.
Bugün Fenerbahçe'de seçimler yapılacak ve bir sürpriz olmazsa Aziz Yıldırım kazanacak. Şadan Kalkavan'ın adaylık sürecini oy toplama veya planlama çalışmaları yerine, Aziz Yıldırım'a karşı alternatif olma amacıyla geçirmesi de bunun en önemli nedenlerinden biri.
Yıldırım 11 yıllık başkanlık sürecinde, hem kulübe üye yaptıkları ile, hem grupları eritmesiyle hem de kendisine "biat" eden bir grup kurarak, 3 bin 500-4 bin garanti oyu cebinde tutuyor.
Fenerbahçe'de dengeyi etkileyip, mevcut başkana "ihtar" çekecekler, diğerleri... Yani hesapları inceleyen, borçlanmanın ne kadar olduğunu irdeleyen, mevcut yönetimin kulübün gelirlerini doğru harcayıp harcamadığına bakan, Fenerbahçe'nin sosyalleşmesini, gelişimini sorgulayanlardır.

'KENDİNE GEL' DEME ŞANSI
Bu kongre üyeleri Aziz Yıldırım'ı değil, Fenerbahçe'yi tutanlardır. Onlar için başkan elbette önemlidir ama daha önemlisi kulüptür. Çünkü beklenti taşımazlar sadece içlerindeki endişeleri yok etmeye çalışırlar.
Aziz Yıldırım sürecinde Fenerbahçe'nin maddi açıdan müthiş büyümesi her kesimin alkışıyla karşılandı ve Denizli'de kaybedilen şampiyonluk sonrasında bile destek azalmadı. Ama kuşkular son üç yılda büyüdü. Yıldırım'ın başkan gibi değil, kulübün sahibi gibi davranmaya başlamasıyla, kırdığı insan sayısının artmasıyla, kulüpteki muhalefeti susturması ve harcamaların artmasıyla beraber borcun çevrilebilir olmaktan uzaklaşmasıyla, Şadan Kalkavan ortaya çıkıp, "adayım" dedi.
İbrenin aşağı doğru baş vermesi ve hızını artırması, bugün tüm Fenerbahçe kongre üyelerine "kendinize gelin" mesajı verme şansını da beraberinde getirdi.
Aziz Başkan göreve devam etmeli. Böylesine bir geçmişten sonra "başarısız başkan" olarak anılmamalı. Ama O'nu tekrar kendine getirecek tek şey, "dur" diyenlerin sayısı olabilir. Bu nedenle Şadan Kalkavan'ın alacağı oyların sayısı, Aziz Yıldırım'ı kulübün sahibi olmaktan çıkartıp, tekrar başkanlığına geri döndürebilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA