Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Müjdeli sonuç!

Ezeli rekabet, gurbetin karasularına girdiğinde, hepimiz "az kalorili / light" bir maç bekliyorduk. İki takım tarafı da rahat maçı hazırlık etabının sadece "önemli testi" havasına soktu ki, "Böyle kritik günlerde bu maç da nereden çıktı?" düşüncemizi hemen askıya aldık.
Ateşle barut yan yana durmuyor işte. Türkiye'deki sporun en önemli üç rengi, topu çimenin üstünde görür görmez dişlerini gıcırdatarak, er meydanını hemen oluşturdu.
Dozunda sertlik, biraz aşar gibi olsa da dozunda agresiflik ve teknik adamların kazanma arzusu
ile gerçek bir sezon başı testi çıktı ortaya. Bize de bunun keyfini izlemek ve yaşamak kaldı.
Fenerbahçe çıkabileceği en iyi 11 ile sahadaydı. Selçuk'un 14'te atılmasıyla birlikte pozitif oyunu kurgulamaktan hemen vazgeçerek, mücadeleci ruhlarını ortaya çıkardılar. Alex bir anda kendini ön liberoya attı. Kazım ile Stoch bek pozisyonuna kaçtı. Bekleyerek, birbirlerine yakınlaşarak, Galatasaray'ın tempo isteğini saniye saniye törpülediler. 30'daki muhteşem golle "Hakimiyet Fenerbahçe'nindir" diyebildik.
Bir kişi eksik kalmalarına rağmen ne yapmak istediklerini bilmenin avantajıyla, rakibi mümkün olduğunca kaleden uzak tutarak oynamak istediler. İkinci yarıda ise Galatasaray'ın mutlak baskısını yine soğukkanlı ve yardımlaşarak eritiyorlardı. "

YİNE YENİLDİ" ETİKETİ
Riijkard dört tecrübeli ismini sahaya sürerek,
"Yine yenildi" etiketinden kurtulma hamlesi yaptı. Gökhan Ünal'ın Servet'in gölgesinde uzun topları tutamamasıyla Fenerbahçe hiç rahatlama şansı yakalayamadı. Topu ayaklarına aldıklarında, Galatasaray'ın ikili&üçlü sıkıştırmaları geldi. Kontraataklarda da organize olamadılar.
Aykut Kocaman mücadeleyi diri tutacak değişiklikler ile, hem ofansif gücünü korumak, hem de bir fazla oynayan rakibe direnç göstermenin peşindeydi. Çünkü gelecek bir beraberlik golü veya olası bir geriye düşme anında silahsız kalmak istemedi. Bunun yerine özellikle ofansif oyuncularını fedakarlık yapmaya zorladı. İki kötü oyun sonrasında gelen yenilgilerle birlikte, takımını doğru kulvarda ayağa kaldırıp, yükselişe geçirmeyi başaran Aykut Kocaman, bu sonuçla çok renkli bir takım yaracağının da müjdesini verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA