Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Nasıl büyük takım olunur?

Fenerbahçe, Kadıköy'de kaybetmemeyi düşünen ikinci takımla oynadı.
Birincisi Galatasaray'dı. 10 kişi ile sahalarında kalıp, rakibe odaklanmışlardı.
İkincisi, bir sezon öncenin şampiyonu; Bursa oldu. Küme düşmekten kurtulmaya çalışan Konya bile atak fikri ile gelmişken Saraçoğlu'na, Ertuğrul Hoca, apoletli oyuncularını nöbetçi yapmıştı sahada. Hepsi adam adama oynuyor, mücadeleden vazgeçmiyor, delikleri örüyor, yere yatan orada kalıyor, tempoyu düşürüyordu.
Düşünceyi küçümsemiyorum.
Sadece şampiyon olmuş oyuncularını çaresiz hissettiren mantığa katılmıyorum.
Yoksa taktik, taktiktir.
Emre'nin yokluğu Kocaman'ın farklı bir dizilişe itti. 4-2-
2-2 gibi çıktılar sahaya
. Rakip de, kendileri de ortada kümeleniyor, iki bek Gökhan ve Santos'un önüne kulvar açılıyordu. İlk 45'te etkisiz bir plan olarak kaldı bu. Alex, Ergic'in kontrolünde hareketsizdi ilk yarı. Özer'in üstündeydi dikkatler, o da sorumluluk alamadı. İşin ilginci Niang'ın da bu kaçamak oyunda rol çalmamasıydı.
Maçın direncini kıracak olan bir goldü.
Kuddusi Müftüoğlu'nun, Serdar Aziz'in Semih'i sarılarak etkisiz hale getirmesini "devam" ile değerlendirmesi de kırılma noktasıdır. Bir hafta önce Buca'da çaldığı penaltıya bakın, bir de dün çalmadığına.
Bu şartların gerektirdiği mücadeleyi Fenerbahçe takımı sonuna kadar gösterdi.
Zaten bıçak sırtı süren dakikalarda tribünlerdeki 50 bin kişinin hep heyecanını diri tutması, hep oyuncuların arkasında kalması da bu yüzdendi. Sahada kazanmak isteyen "büyük takım" görüyorlardı. Kötü oynasa da, pas hatası yapsa da "vazgeçmeyen" oyuncularını izliyorlardı.

'ŞAMPİYON MU OLACAKSIN' DENMEDİ
Buradaki mücadele sadece şampiyonluk için kazanılması gereken üç puan için değil, kurgulanmış düzene karşıydı. Sahada tek çirkinlik olmadan, kimse kimseye "Şampiyon mu olacaksınız lan?" demeden oynanıyordu maç. Bursa orta sahası rakip ceza alanına girmeden, iki stoperin ve İvankov'un insanüstü performansına dayayarak sırtını, yenilmedi rakibine.
Maç sonrasında yeşil-beyazlılar ve taraftarlar beraberliği kutladılar Kadıköy'de.
Bu sonucu sadece Kadıköy'de beklemiyordum.
Kalan yedi maçta başka kayıplar da olacak. Trabzonspor'da da, Fenerbahçe'de de. Bu yüzden ligin rengini söylemek için Nisan sonunu bekleyeceğiz hep birlikte...



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA