Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

İyiler ve daha iyiler

İLK yarım saat geçtiğinde Trabzonspor'un maçtan puan çıkarması çok zor olacak gibiydi. Kayserispor'un pas alış-verişlerini engelleyemedikleri gibi, kontrolü de bir türlü ellerinde tutamıyorlardı. Ancak golle birlikte takımların karakterleri yer değiştirdi. Maçı kazanacak gibi oynayan hep Trabzonspor olurken, Kayseri'nin tüm aklı ve imkanı Amrabat'ın yapacakları ile sınırlı kaldı.
Çarşamba maçının ardından yüksek tempoyu kabul etmek Trabzonspor için çok önemli bir gösterge. Karşılarında ligin sahaya en iyi yerleşen, pas yapan ve genç ekiplerinden biri olmasına rağmen, fizik olarak geriye düşmeyi bir an bile düşünmeden, cesaret ile koştular. Başta Zokora ve Colman'ın kendilerini ekonomik kullandığını belirtelim. Ama ilk 11'e yapılan Alanzinho hamlesi, neredeyse tüm atakların olgunlaşmasına ve etkili olmasına yol açtı.
Buna rağmen defans olarak rakibe çok cazip ve "nasıl kaçtı" denilecek pozisyonlar da armağan ettiler. Karşılıklı devrelerde, kaleye bir metre mesafeden değerlendirilemeyen hamleler, iki takım arasındaki kalite ve tecrübe farkının yansımasıdır.
Maçın iki önemli figürü, bir de değerlendirilmeyen golü vardı. Amrabat ile Celustka arasındaki mücadelenin hikayesi maç öncesinde Şota tarafından yazılmıştı. Celustka kanat değiştirdiğinde, peşinden Amrabat da sağa gitti. Ve her seferinde mücadelenin galip tarafı oldu. Bu defoya rağmen Şenol Güneş'in ekstra önlem üretmeden maçın kaderi içinde oynanmasını tercih etmesi ilginç.

BURAK 'IN ETKİSİ
İkincisi elbette Burak Yılmaz. Attığı iki golle tabelada ismi yazıyor. Ama daha önemlisi rakip defansı bir an bile yerinde bırakmaması. Alanzinho'nun böylesine rahat top sürmesi ve kullanması, iki stoperin ilgisini sürekli Burak'ın üstünde tutmasından, onun peşinden ayrılmamasından kaynaklandı.
Ve Burak'ın kendi üretimi olan frikik golü. Baki Tuncay Akkın gibi tecrübeli ve inanılan bir yardımcının böylesine net bir vuruşu atlamasını kimse beklemiyordu. Ben tv 'den izlerken "gol" dedim, Akkın oynatınca "demek ki yanılmışım" diye düşünürken, tekrarlarda gerçeği gördük. Maçın tabelasında eşitlik de olabilirdi. Bu nedenle rakibin direncini kıracak, ikinci farkı yaratacak gol önemlidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA