Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAZAL ATEŞ

Anneler her yerde!

Anne; candır, güvendir, sevgidir, sırdaştır, şifadır, huzurdur, çiçektir, şiirdir, hayaldir, her yaraya merhemdir, renktir, topraktır, sanattır, cennettir, kutsaldır. Öğrettikleri altın, kucağı en sıcak yuvadır. İlk adımları attığımız bin bir çiçekli yol, okuduğumuz en güzel kitaptır. Evlada adanan koca bir ömürdür.
Saymakla bitmez ki! Gün doğumunda, gülün kokusunda, minik bir serçenin gözlerinde, bir bebeğin gülüşünde; aslında anneler her yerde…

***

Anneler evlatlarının yazgısında ilk harftir. Rahmetli Neşet Ertaş'ın "Gönül Dağı" türküsünü ne çok severim;
"Kalpten kalbe bir yol var görülmez/ Gönülden gönüle giden/Yar oy yar oy yar..." Aşktan ötedir ana ile evlat arasındaki bu gönül bağı. Analar, büyük ozanın dediği gibi kalpten kalbe giden bu yoldan her şeyi duyar ve hisseder. Ölüm de koparamaz bu gönül bağını. Hz.
Peygamberimiz "Hiç unutulmayacak yüz, anne yüzüdür" der. Ay yüzlü analarımız hayatta olmasa bile nefes aldığımız her yerde…

***

"Bana okuduğum kitapların en güzelinin hangisi olduğunu sorarsanız, söyleyeyim annemdir" diyor Abraham Lincoln.
Bana da sorsanız aynı cevabı veririm.
Annem Fatma Ateş Malatya'da küçük bir köyde doğmuş. Pek zekiymiş, okumayı tez sökmüş, birinci sınıftan üçe atlatmış öğretmeni. Dedeme yalvarmış okutması için, nafile. Beni kucağına aldığında daha 19 yaşında. Başkentte Yenimahalle'de yeni bir hayatın ortasında bulmuş kendini. Okumayı, yazmayı, resim yapmayı, türküyü onla öğrendim, sevdim. Açıkçası matematik zekada çocuklarını beşe çarpar. Sadece dört çoğunun değil bütün ailenin, komşularının, dostlarının hemşiresi, doktoru, aşçısı, aile danışmanı, psikologu, annesi O.
Çocuklarını bir arada tutan, önce birbirlerini sonra tüm insanları sevmeyi öğreten, merhametli, ilkeli, düşünceli insana dönüştürmek için ömür veren annem!.
Yüreğimin sağ yanı, elim ayağım, kızımı büyüten can yoldaşım hakkını helal et, duanı esirgeme. Bize adadığın bir ömür için binlerce kez teşekkür ediyorum.
Yaşıma bakma ben hala o küçük çocuğum sakın ellerimi bırakma annem.
Annemle birlikte salgın nedeniyle aylardır evden çıkamayan, sabırla bekleyen bütün analarımızın ellerinden öpüyorum.
Hayatta olmayanları da rahmetle anıyorum. Tüm annelerin, doğurmasa da çocukları şefkatle kucaklayan, yüreği ana olan tüm kadınların Anneler Günü kutlu olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA