Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

F.Bahçe'nin golü ofsayt

Fırat Aydınus verdiği kararlarla derbinin önüne geçti. İlk yarıda Fenerbahçeli Selçuk'un Burak'a, Trabzonsporlu Olcan'ın Gökhan'a yaptığı hareketler penaltı. Cristian'ın golünde ise Sow ofsayt!

Ligin kaderi belli oranda bu maçtaydı. Üstelik bu maçın 3 Temmuz sürecinde de çok önemli bir yer tuttuğu tartışılmaz. Ama maça hakem Fırat Aydınus damga vurdu. Elbette hatalarıyla. Avrupa'da benzerlerinden birini yapsa kendisinin uzun süre dinlendirileceği cinsten hatalar... İlk yarıda Selçuk ceza alanı içinde topa vuruyor. Topa vurduktan hemen sonra bileğini döndürüp kasten, bilerek ve isteyerek Burak'ın ayağına basıyor. Karar net bir penaltı ve sarı kart olmalıydı. Aydınus'un ikinci hatası ise Olcan'ın Gökhan Gönül'e yaptığı penaltı. Gökhan, Trabzon ceza alanına giriyor, Olcan kendisini kovalıyor ve topa hamlesini yapıyor. Ama topa dokunamıyor. Müdahalesi Gökhan'ın ayağına oluyor ama Fırat Aydınus burada da 'devam' diyor.

GİRAY'IN KOŞU YOLUNDA...
Ve gelelim maçın en kritik anına. Aslında bu kritik an maçın dönüm noktası. Fenerbahçe'nin attığı golde yardımcı Serkan Ok ofsayt bayrağını kaldırdı. Ama Aydınus buna rağmen golü verdi. Pozisyon gol mü yoksa ofsayt mı? Bir oyuncu sadece ofsayt pozisyonunda diye ofsaytla cezalandırılmaz. Ya topa dokunacak, ya rakibe müdahalesi olacak, ya oyuna müdahalesi olacak ya kendi takımına avantaj sağlayacak. Top Caner tarafından oynandığında Cristian topa doğru koşuyor. Aynı anda Sow da sabit durmayıp ya da aksi yöne koşmayıp topun olduğu yere doğru kısa bir koşu yapıyor. Ve pas olarak atılmış bu top Sow'un ayağının birkaç santim önünden geçerek Cristian tarafından gol yapılıyor. Üstelik Sow bu koşuyu yaparken hemen geri dönen Trabzonsporlu Giray'ın koşu yolunu da belli oranda tıkıyor. Her ne kadar topa dokunmasa da Sow'un yaptığı hareket rakibe ve oyuna bir müdahale olarak algılanmalı. Dolayısıyla bu kadarından dolayı Fırat Aydınus hatalıdır.

HAKEMLER TAM FİYASKO
Gelelim en kötü tabloya. Yardımcı hakem bayrak kaldırmışsa ve olay hiçbir şekilde yoruma açık değilse onu refüze edebilirsiniz. Ama dünkü pozisyon hem bir hakem hatası hem de ciddi bir hakem-yardımcı işbirliği fiyaskosudur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA