Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

UEFA'nın ayak sesleri

Yıllarca halının altına süpürülen pislikler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Üstelik ortaya çıkaranlar Avrupa futbolunun patronunun görevlendirdiği bağımsız denetçiler... Beşiktaş'ın transferlerini UEFA adına inceleyen bağımsız denetçilerin raporu çok ürkütücü. Özetle, Beşiktaş'ın transfer ödemelerinde yaptığı gecikmeler bir alışkanlık haline gelmiş. UEFA'nın mali disiplin kriterlerine uymayan bu davranış nedeniyle de Beşiktaş'a en az bir yıl Avrupa Kupaları'na katılmama cezası gelmek üzere.
Tüm bunlar Futbol Federasyonu Başkanımız Yıldırım Demirören'in Beşiktaş Başkanı iken yaşananlarla ilgili. Hemen İskoçya'ya uzanalım.
Glasgow Rangers takımı ağır maddi sorunlar nedeniyle kayyumun kontroluna girdi. Ve İskoçya Futbol Federasyonu Rangers'a ceza olarak 10 puan silme cezası verdi. Ama daha önemlisi aynı İskoçya Federasyonu, koskoca Rangers'ı kayyuma kadar götürecek sürecin başında olan Craig Whyte'ı ömür boyu futboldan men edip defterini dürüverdi. Peki biz ne yaptık? Futbolumuzun değerli genel kurul üyeleri Yıldırım Demirören'i Futbol Federasyonu Başkanı yaptılar. Hem de büyük bir ittifakla...

3. BÜYÜK KALAMAYABİLİR
Fikret Orman tam olarak söylemiyor ama tam bir enkaz devraldı. Bir tarafta borçlar, bir tarafta futbolcu alacakları ve şimdi de UEFA ile yaşanan mali disiplinsizlik keşmekeşi... Orman'ın eti ne budu ne ki, bütün bu ağır sorunlarla uğraşabilsin. Hep söylüyoruz, bu gidişle Beşiktaş Üçüncü Büyük olarak kalmayabilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA