Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Türk futboluna otopsi başlıyor

UEFA Tahkim Kurulu, dünkü kararlarıyla Türk futbolunda otopsiyi başlatmıştır. Bu şu demek: Yıllara yayılmış sportif ve mali her türlü entrikayla sözüm ona marka değerini yükseltmeye çalışan Türk futbolu, artık bir kadavradır ve morgda adli tıp uzmanları şimdi tek tek organları incelemeye başladılar.
İlk tokat çok ağır oldu. Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor bir yıl Avrupa'da olamayacaklar. Daha da kötüsü Gaziantepspor Başkanı şu anda cezaevinde ve mali suçlardan dolayı yargılanıyor. Beşiktaş'ın asbaşkanı ve teknik direktörü şike iddiasıyla yargılanıyor. Bursaspor Başkanı da geçen yıl birkaç günlüğüne Bursa Mali polisi tarafından gözaltına alınmıştı.

CEZANIN MÜSEBBİBİ İSTİNYE'DE
Daha da vahimi; başkanlığı döneminde yapılmış evrak sahteciliği veya mali disiplinsizlik nedeniyle takımı UEFA'dan bir yıl men cezası almış Beşiktaş'ın eski başkanı Yıldırım Demirören şu anda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı...
Artık UEFA silahı çekti; başladı saydırmaya... Kimse UEFA'yı sorumlu tutmasın. Ne ektiysek onu biçtik. Şimdi Sayın Başbakan ve hükümete düşen çok önemli bir görev var. Herkes defolu. Kulüpler ya şike davasında ya da mali kriterler nedeniyle men almış durumdalar. Devlet ya da hükümet derhal Milli Takım dahil tüm takımlarımızın en az üç yıl uluslararası müsabakalara gönderilmeme kararını almak zorundalar.

G.SARAY DA RIZA GÖSTERECEK
Buna bir tek Galatasaray itiraz edebilir. Onlar da geçmişte yaptıkları bazı yanlışlar nedeniyle bu karara rıza göstermek zorundalar. Mesela Rigobert Song'a verildiği iddia edilen 1 milyon dolarlık makbuz ortada yok. Bu bile başlıbaşına mali disiplinsizliktir.
UEFA, bugün isterse TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i tanımayabilir. Zira men cezasına konu olan evrak sahteciliği ya da mali disiplinsizlik onun döneminde gerçekleşti. Hatta daha ileri gidip, PFDK ve Tahkim Kurulu kararlarını da tanımayabilir. Sayın Başbakan'a düşen çok önemli görev, ülkemizi UEFA'da artık daha fazla ezdirmemesidir. O, eski bir futbolcu ve futbol adamı. Spor dünyasında yıllardır neler olup bittiğini en az bizler kadar biliyor. Derhal, ama derhal men kararı alınıp UEFA ve FIFA'ya bildirilmelidir. Sonra da polis, savcılar, maliye ve TFF tüm kulüplerin her şeyini en ince ayrıntısına kadar mercek altına almalı ve her şeyi yeniden başlatmalıdır.

3 SENE BOYKOTTA TEMİZLİK
Yıllar önce bankacılık sistemimiz çetelere, hırsızlara, her türlü yolsuzluklara uygunken şu anda dünyanın en güçlü bankacılık sistemleri arasına girdi. Üç senelik bir boykot sonrası da futbolumuz, kulüplerimiz, spordaki iffetimiz ve mali disiplinimiz yeni bankacılık sistemi gibi olup tüm dünyada örnek gösterilebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA