Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞAK DİZER FRANSEZ

2012-13 kış erkeğine genel bakış

Milano, Paris, New York erkek moda haftalarının defilelerinin ardından kısa kısa notlarla genel havayı anlatmaya başlamıştım. Fakat bir Türk erkeğine spesifik ürünleri belirtmezseniz, tüm bunlar pek bir şey ifade etmeyecektir. O yüzden benim görevim, bu defileleri madde madde 2012 -13 kış sezonunun favori ürünlerine indirgemek; yeni kombinlemeleri, renkleri ve parçaları sizin için bulup çıkarmak olmalı. Yaz sezonu zamanı bu ay, yani şubat itibariyle başlayacak ve ben de hemen sizinle paylaşacağım. Fakat yaz sezonu için dışarısı fazla soğuk. Şimdilik gelecek kış sezonundan ön izleme yapalım. Gelin koleksiyonlara birlikte bir göz atalım. Lanvin, Hermes, Dior Homme, Yves Saint Laurent gibi markaların defilelerinde klasik ve sofistike erkekler boy gösterdi. Fakat üstün körü değil, dikkatli baktığınızda detayları da kolayca görüyorsunuz. Kumaşlarla, desenlerle, baskılarla ve de renklerle oynamalar var. Zenginleşmiş kumaşlar, yani kadife, deri, ipek kadife, napa, koyun yünü, PVC, süet gibi kumaşlar birlikte ve klasik takımlar için bile kullanılmış. Kesimlerde, kalıplarda öyle kısa ve öyle volümlü şeyler var ki, bunlar erkekler için yenilik. Uzun pelerinler de öyle. Triko, örgü, kazak, yün çok ön planda; özellikle de geometrik, renkli desenli trikolar ve hırkalar.

MİLİTER HAVA
Kruvaze bağlama iki sezondur yükseliyordu, fakat gelecek sezon hemen hemen her markanın kruvaze takımı, ceketi, kabanı ve trençkotu var; her markanın neredeyse balıkçı yaka trikosu olduğu gibi. Deri detaylar, yani kolu, yakası deri olan parçalar oldukça çok kullanımış. Genel hava klasik, ciddi ve zengin. Spor koleksiyonlarda ise militer hava, militer renkler ve detaylar hâlâ var. Parlak kırmızı ve siyah, gri ve mavinin tonları, bej, beyaz ve lacivert kullanılmış. Yeni renk ise şarap tonları ve bordo. Özellikle Kris van Assche, Victor&Rolf, Dries van Noten, 3.1 Philip Lim defilelerinde ise çok ilham verici yeni, genç, dinamik detaylar vardı. Yenikler görülmeyecek gibi değil. Özellikle uzun pelerinler, desenli ve renkli trikolar, çok yüksek belli pantolonlar, yakasız ceket ve kabanlar, yakasız gömlekler ve yere k

Öne çıkanlar
Yüksek bel pantolon, pilili bol pantolonlar.
Volümlü, kısa mont ve kabanlar.
Kadife takımlar.
Kruvaze ceket ve kabanlar.
Balıkçı yaka triko.
Yakasız ceket ve kabanlar.
Pelerin ve militer detaylar.
Deri, nubuk, napa, yün, kadife ve koyun postu.
Uzun paltolar, subay kabanları ve metal düğmeler.
Kemer ve sivrilmiş ayakkabı burunları.
Dijital baskı ve geometrik desen.
Kalın örgü kazak ve hırkalar.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA