Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Tek devre yetmiyor

Fenerbahçe'nin 16 lig maçının ilk yarılarında 39 puanı var. İkinci 45'lerde yarısından azını almışlar; 18'de kalmışlar. Çünkü ikinci yarılarda Lugano-Niang mesafesi açılıyor. Bu noktadan bakınca Ankara'daki bu maç sürpriz değil.
Ankaragücü ilk yarı sadece savunma yaptı. Fenerbahçe ise ilk yarı iyi oynadı, bu sezon deplasmanlardaki en iyi futboluydu. Ama bir şeyler yapmaya çalışırken etkili olmayan bölgede çok top dolaştırdı. Fenerbahçe'nin üç pozisyonu var; rakibin yok. Bu sahada pas trafiği yavaş olunca üretim zor. Hızlı pas yapmadıkça rakibi yoramazsın. Fenerbahçe ikinci yarıda hiçbir şey yapmadı. Trabzonspor'un maçın bir saat öncesi puan farkını dokuza çıkarması ikinci yarıda, özellikle son yarım saatte Fenerbahçe'yi bozacaktı. Oyun disiplininden kopacaklardı. Nitekim; öyle oldu. İlk yarıda var olan yardımlaşma da düştü. Pası veren işinin bittiğini sandı. Bu da çok top kaybına sebep oldu. yoruldular da. Emre'de mesela bu çok net görüldü. Sakatlık yüzünden düz koşular ağırlıklı çalışmayla çıktı çünkü maça.

YOBO'NUN HALEN SARI KARTI YOK
Aykut Kocaman'ın maç sonlarındaki açıklamalarda dile getirdiği teşhisleri hep doğru. Tedavilerde iyimserlik var. Dün hamleyi maçın başında yapmalıydı. Üç maçtır kazanan takımı bozmak istemedi belki ama Niang'daki düşüşü görüp Semih'le başlayabilirdi. Niang sakatlıktan döndü; ama iyi dönemedi. Düşüşte. Kötü günündeki futbolcu saklar kendini. O da öyle yapıyor. Hep sola kaçıyor. Aykut Hoca, nasıl Stoch-Dia değişikliği yaptı, Niang-Semih'i de yapmalıydı. Niang'ın vücudu gitmiyor. Mecburiyet mi var oynayacak diye? Kuvvetli değil. O zaman Semih'i kullanabilirsin. Niang iyi bir oyuncu ama formsuz. Caner için bunu söyleyemem. "Bana forma verme" diyor, hocası "Al" diyor. Israrla hem de.
Fenerbahçe, ilk yarıda gol bulamazsa çok zorlanıyor. Golü bulsa bile zorlanıyor. Farkı açıp da kazanabildiği maçlar gördük bu sezon. Onların içinde bile zor kazandıkları var. Bir ton gol yiyor Fenerbahçe; Yobo'nun sarı kartı yok. Refakat ediyor rakibe. Dün geceki ikinci gole bakıyoruz. Sarı kart görmek ayıp değil ki. İkinci golde neden çekip düşürmüyor Sestak'ı, anlamıyorum.
Bu hafta Üç Büyükler'in üçü de 2-0 kaybetti diyecektik ki; Niang uzatmaların sonunda bir gol attı. Ama bu gol bu sezon Üç Büyükler'in bir felaket yaşadığı gerçeğini değiştirmez. Lider Trabzonspor Fenerbahçe'ye 9, Beşiktaş'a 12, Galatasaray'a 19 puan fark atmış durumda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA