Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Play-off'ta daha iyi oluruz

Bu tür maçları oynamak kolay değil. Oynadığın oyunu mu düşüneceksin? Kulağın kenarda veya Almanya'da mı olacak?
Aslında oyunun her dakikası zor psikolojik olarak. Kazansan, Belçika da kazanırsa yetmiyor. Oyunda risk alsan, "Ya yersem" diyorsun. İlk yarıyı berabere bitirdik. Almanya 2-0 önde. Hatta biz başlarken ikinci yarıya, üç olmuştu. O psikolojiyle oynamak da kolay değil. Evet; Almanya bizim için her şeyi yaptı da, biz daha öne geçemedik. "Kontrollü mü oynayayım yoksa agresif mi oynayayım?" Bu tereddütler olabilir. Ama bunların hepsini bir bir aştı çocuklar. Göstergesi ne mi?
1- Günümüz futbolunda her oyunda çok güç farkı olsa dahi, zayıf takımlar muhakkak 1-2 pozisyon bulur. Dün sıfır pozisyon verdik.
2- Zaman zaman panik yaşarsınız. Uzatmalarla birlikte 95 dakika hiç panik yaşamadık. Sakinliğimizi koruduk. % 69-70'lerde sahip olduk topa. Sabırlı hücum yaptık. Ama hız sorunumuz vardı. Bunda en önemli etken, yetenekli oyuncularımız olmasına rağmen ileride, oyun içerisinde çok değişkenlik gösteriyorlar. Örneğin Arda 10 dakika solda oynuyor, 10 dakika santrfor arkası oynuyor. Kazım 15 dakika solda oynuyor, bazen santrfor oynuyor. Aynısı Burak için de geçerli. Hücum yaparken çapraz koşu yapmakla, oyun içerisinde 15'er, 20'şer dakika pozisyon değişikliği yapmak aynı değil. İkincisi üretkenliği azaltır.

HÜCUMDA KALECİ FARKI
Emre ile Mehmet ikilisi çok uyumluydu. Çünkü birbirleriyle oynamaya çok alışıklar. Selçuk ve Burak da buluşunca maç içerisinde, Trabzon'daki alışkanlıkları devam etti ve golle sonuçlandı. Bu golde kaleci Sinan Bolat'ın Almanlar'ın kalecisi Neuer gibi oyuna çok çabuk başlayarak kalecinin de hücumda ne kadar etkin olabildiğini gösterdi dört gün arayla... Bu kez lehimize...
Bu kadar sınırda oyuncumuz olmasına rağmen play-off maçlarına kart cezasıyla gitmiyoruz. Kuralar çekildiğinde, kağıdı kalemi alıp hesap yapıldığında şu andaki sıralamayı yazardım, yazardınız. Ama ben puanımızı bir beş daha üzerine koyardım. İyi oynayamadan da play-off bileti almak önemli bir başarıdır.
Şu an oynayan Milli Takım oyuncularımız, diğer Avrupa Ligleri'nden maç kondisyonu olarak çok gerideler. Bir ay sonraki play-off maçlarına kadar daha hazır hale geliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA