Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

Kenan Paşa'yı nasıl caydırdılar?

Kenan Evren... "Bir zamanlar kartaldı." Ağzından çıkan "Anayasa'ydı." Evren Paşa ile "işte o günleri" konuşuyorduk.
Dedi ki:
- Anayasa hazırlanıyordu... Konuşulan konulardan biri de dokunulmazlıklardı... Bana geldiler, ne yapalım, diye sordular.
- Ne dediniz?
- Dedim ki, yalnız kürsü dokunulmazlığı olsun... Milletvekiline, kürsüde söyleyeceği sözler için kimse bir- şey diyemesin... Ama diğer konularda, milletvekilinin, sokaktaki vatandaştan hiçbir farkı olmasın.

***
Kenan Evren:
- Evet, kesin düşüncem buydu... Ne milletvekili, ne de diğer kamu yöneticileri... Hiçbirimiz için özel ayrıcalıklar olamaz... Biri suç mu işledi, dokunulmazlığa sığınamaz.

***
- Sayın Evren, sonra ne oldu?
- Sonra beni caydırdılar. - Yani dokunulmazlık sınırı genişledi.
- Evet, hem de nasıl... Oysa başlangıçta ben çok farklı düşünüyordum... Dediğim gibi, beni fikrimden vazgeçirdiler.
Kenan Evren:
- Kalkacak... Eninde, sonunda dokunulmazlıklar, Batı ülkelerindeki hale gelecek... Aslında bunu, dokunulmazlık sahiplerinin kendileri istese, ön alsalar daha iyi... İtibar kazanırlar.
Kenan Paşa'nın "bu konudaki" son sözleri:
- Asker, sivil, milletvekili, bürokrat diye kimseye farklı muamele yapılmasın... Ve hiçbir şey de gizli kalmasın... İşin içinde asker olunca örtbas edilir diye bir kaide yok... Vatandaşa hangi muamele yapılıyorsa, herkese de yapılsın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA