Türkiye'nin en iyi haber sitesi

REFİK DURBAŞ

Çorba parasına nota...

Bulgaristan üzerinden seyahat eden gurbetçilere ve Türk TIR'larına "çorba parası" adı altında rüşvet çilesi yaşatıldığı bir gerçek. Almanya merkezli bir Türk firması bunu reklamda kullanmış; "Komşi çorba parası " diyen polise gurbetçi rolündeki oyuncu çorba paketi uzatıyor ve "Çorbanın hası bu" diyor.
Bulgaristan bu reklamla ilgili Türkiye'ye nota vermiş, Dışişleri Bakanlığı da firmaya bildirmiş... Hatırlayalım; Abdullah Gül Amerikan yapımlarında Türk'lerin terörist gibi gösterilmesiyle ilgili tepkisini bizzat Condoleezza Rice'a iletmiş ve çok net bir cevap almıştı: "Hollywood'a karışamayız." Bence Türk Dışişleri de Bulgaristan'a benzer bir cevap vermeliydi. Ayrıca bu vesileyle yurttaşlarımızı bezdiren "çorba parası"na da dur deme çağrısı yapmalıydı. Firmanın merkezi de Almanya'da olduğu için doğrudan "Muhatap değiliz" diyebilirlerdi.
ABD tek bir vatandaşı için gerekirse bir ülkeyi bile bombalıyor. Hollywood ise olabildiğince özgür. Türk Dışişleri ne yapıyor? Firmayı uyarıyor. Türkiye'nin de artık vatandaşının çıkarlarını gözeten bir tutum göstermesi gerek.
YUSUF ÜNAL - İSTANBUL

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!
YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA