Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Final maçları

Lig tarihinde olmayan bir şampiyonluk yarışı ilk kez bu yıl yaşanıyor. Her zaman aday olan üç büyükler dışında geçen seneden beri devam eden sürekliliği ile Sivasspor ve mükemmel yapılanmasıyla Trabzonspor yarışa devam ediyorlar.
Kamuoyunda genel beklenti, birkaç hafta içerisinde bazı takımların yarıştan kopacağı yönünde. Fakat kanaatim ligin bugüne kadar gelen çizgisine baktığımızda bu temponun ve rekabetin son haftaya kadar devam edeceği yönünde. Sezon başından beri devam eden Sivas ve Trabzon'un lig istikrarı ve kazanma isteği, son haftaya kadar sürecek. Bu iki takımın rakiplerine göre fikstür avantajı var. Burada aslında ligi bu kadar enteresan ve sürpriz hale gelmesine sebep olan şey üç büyüklerin ciddi istikrarsızlıkları. Sezonun başlangıçtan itibaren yaptığı transferlerle ve kadro yapısıyla en büyük şampiyonluk adayı olan G.Saray'ın sakatlıklar ve hoca tercihi sebebiyle yaşadığı sıkıntılar, bu beklentinin gerisinde kalmasına sebep oldu. Son yılların ligi forse eden takımı F.Bahçe ise son yıllarda olmadığı kadar istikrarsız. Bugün bile yarın için hala büyük soru işaretleri taşıyor. Beşiktaş da iyi kadrosu olmasına rağmen kendi iç sıkıntıları ve yaşadığı krizler sebebiyle geçtiğimiz haftaya kadar çok ciddi bir şampiyonluk yarışı içinde olamadı. Fakat enteresan olan bunların yaşanmış olmasına rağmen son hafta oynanan maçlardan sonra bu 5 takımın da şampiyonluk şansı aynı şekilde devam ediyor.

CEVAP SON HAFTAYA
Bu rekabette aslında ligin mücadele gücünün etkisi büyük. Fakat ligin ve şampiyonluk yarışındaki takımlarımızın oyun kalitelerinin bu nispette büyük olduğunu söyleyemeyiz. Bu hafta iyi oynayan bir takımın önümüzdeki hafta bunu tekrar edebilmesi konusunda şüpheler var. Puan kaybının çok olduğu bir ligde, bu kadar takımın şampiyonluk yarışının içinde olması son derece normal.
Rekabetin ve temponun şampiyonluk puan barajı da geçmiş yıllara oranla daha altlarda bitecek. En belirleyici etkenin kendi rakipleriyle oynayacakları maçları kazanan takımın olması kaçınılmaz. Final maçlarının ligin son haftasında oynanacağını da düşünürsek şampiyonluk cevabı için mutlaka bu maçlar beklenecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA