Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Güiza ile nereye kadar?

Büyük beklenti ile transfer edilen yabancı oyuncular için Türkiye kolay bir ülke değil... Çünkü yabancı oyunculardan beklentilerimiz en üst seviyede... Bu oyuncuların çok verimli ve katkılarının yüksek olmasını bekliyoruz. Bu beklentimiz de son derece normal. Bunun sebebi ise, yabancı gözüyle futbol pazarımızın çok değerli olmaması ve gelen oyunculara normal bedellerinin çok üzerinde paralar ödenmesi. Bizim ülkemizde bu bedeller, bazen Avrupa'da alabilecekleri rakamın iki veya üç katına kadar çıkabiliyor. Oluşan rakamlar da futbolcu değerlerimizin üzerinde oluyor. Bu da her zaman tartışılan bir konu olarak gündeme geliyor.
Fenerbahçe bugün, Güiza ile bu tartışmayı en sıcak halini yaşıyor. Daha önce de Anelka, Hooijdonk, Kezman ile bu ortamların içinde oldu. Bu isimler içerisinde Türkiye'de faydalı olanlar da vardı; başarılı olamayanlar da... Türkiye'ye adapte olamayıp gittikleri ülkelerde Anelka gibi çok üst seviyeye çıkan oyuncuları da izledik. Geçen sezondan bu yana devam eden Güiza performansına baktığımızda, beklentilerin gerisinde kalarak başarısız olduğunu söyleyebiliriz. Bu tablo, Güiza'nın yeteneksiz veya iyi bir futbolcu olmadığı göstermiyor. İspanya Ligi'nde gol kralı olmuş, İspanya Milli Takımı gibi dünyanın bir numarası olan bir ekipte yer alması, onun yeteneği ve kariyeri konusunda cevabı net bir şekilde veriyor. Fakat Türkiye'de beklenilen işleri yapamadığı da ortada...

BU SEZONU BİTİRİR AMA...
Daha doğrusu, ödenen yüksek transfer maliyetinin karşılığında beklenen işleri yapamadı ve futbol gündeminin getirdiği baskı altında ezildi. Güiza ile ilgili genel gidişat; "Bu sezonu bu tartışmalarla beraber bitirir ama önümüzdeki sezon bu kadroda yer alamaz" görüntüsünde devam ediyor. Çünkü bu kadar tartışılan ve beklenti içerisinde olunup, karşılığı alınamayan bir futbolcuyu, Fenerbahçe Kulübü uzun süre taşıyamaz. Keza, oyuncu açısından da bu kadar tepki gördüğü ve mutsuz olduğu bir yerde kalması beklenemez. Gidişat, sezon sonunda hem Fenerbahçe hem de Güiza açısından 'anlaşmalı bir ayrılığı' işaret ediyor. Bu yol, iki taraf açısından da en doğru seçim olarak görünüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA