Türkiye'nin en iyi haber sitesi

EMRE AKÖZ

Mabeyn'de 'Şiveydiz'!

Nezih Kebap Yuvalama, İstanbul'un Anadolu yakasında adeta bir efsaneydi. Ancak sahibi vefat etti. Oğlu işi sürdüremedi ve maalesef Nezih kapandı. Yerine Günaydın Et Lokantası açıldı. Peki Antep kebapları ve yemekleri için nereye gitmeli? Adres belli: Altunizade ile Kısıklı arasındaki Mabeyn! Sabah'ın Paris muhabiri Belkıs Kılıçkaya kısa süreliğine Türkiye'ye gelmişti. "Seni nereye götürelim" diye sorduk. Canı Güneydoğu mutfağı çekmiş. Kılıçkaya, Mehmet Barlas, Abdurrahman Yıldırım ve bendenize yol göründü tabii. Pazartesi öğlen yemeğine Mabeyn'e gittik. Kebapları bir kalem geçelim. Onlar zaten iyi. Ama mesela taze soğan, et, sarımsak, yoğurt ve nohutla yapılan 'Şiveydiz' muhteşemdi. Taze çağla, et, yoğurt ve hasbirle yapılan 'Çağla Aşı' da... Mabeyn ilk açıldığında bocalamıştı. Çünkü mekan büyüktü. Buna karşılık tanınmamıştı. Sahibi Mustafa Demircan kaliteyi bozmamak ve müşteri tutmak için çok direndi. Ve nihayet başarıya ulaştı. Artık düzlüğe çıktı. Bir tavsiye: Mabeyn'de çok güzel 'havuç dilimli' baklava var. Mehmet Barlas 'ısıtıp öyle getirin' dedi. Hakikaten şahaneydi. Mutlaka öyle deneyin!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.