Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Turgay Tanülkü seni öyle iyi anlıyorum ki...

Türkiye ilk kez bu sütunlar sayesinde öğrendi oyuncu Turgay Tanülkü'nün, bir dönem çile doldurduğu cezaevindeki anaların, babaların dışarıdaki evlatlarına kol kanat gerdiğini, onları geçindirmek için tiyatro oyunları düzenleyip yardım topladığını...
Atv'nin sevilen dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın bilge karakteri 'Şahin Ağa', hayatını 'evlatlarım' dediği o 25 çocuğa adamıştı. Çünkü işkence gördüğü dönemde organlarına elektrik vermişlerdi. O yüzden çocuğu olmuyordu. Katıldığı her toplantıda, her sohbette, ödül töreninde o acı gerçeği hatırlatırdı hepimize: "Her Anneler Günü'nde eşimden özür dilerim ona bir çocuk veremediğim için..."
Duygulandırırdı hepimizi tabii ki... Ben de düşünüp dururdum, "Ünlü bir oyuncu neden sürekli çocuğunun olmadığını açıklayıp duruyor" diye. Gerçeği anlamam için Esenler Belediyesi'nin söyleşisinde ağzından çıkanları duymam yetti. Sürekli çocuklarla ilgileniyor ya, 'yanlış anlaşılmamak için' yaparmış meğer bu açıklamayı... Onu sapık, tacizci sanmamaları için...
Geçenlerde yazmıştım bu sütunlarda. Demiştim ki, "Çocukları taciz eden o sapıklar bana da tecavüz ediyorlar aslında. Benim çocukları sevme hakkımı elimden alıyorlar. Yanlış anlaşılmayayım diye, market kuyruğunda annesinin omuzunun üzerinden gözümün içine bakıp gülümseyen çocuğa göz kırpamıyorum. Komşunun çocuğunun başını okşayamıyorum..."
Seni öyle iyi anlıyorum ki Turgay Tanülkü... Bizi bu hale getirenler utanır mı? Sanmam. Ama ben fena utanıyorum...

Söz savunmanın
Geçen hafta 'Burcu Esmersoy olayında atlanan gerçek' başlığıyla kaleme aldığım yorumda, Emersoy'un aile mahremiyetini adeta 'seans' görünümdeki programında ifşa eden Uzman Klinik Psikolog Gökhan Çınar'ı eleştirmiştim. Çınar, son derece nazik bir bilgilendirme notu göndermiş. Söz hakkına değer veren, okurlarının görüş ve taleplerine en saygılı köşelerden biri olan Yakından Kumanda tabii ki uzman psikoloğumuzun görüşlerini de paylaşmakta hiçbir sakınca görmeyecektir. İşte o bilgilendirme notu:
"Klinik psikolog ve psikoterapist olarak 15 yıldır alandayım. Yüksek lisans mezuniyetimden itibaren hayalini kurduğum bir programı yapıyorum. Programa gelen konuklarımla ön görüşmede, psikolojik destek alma geçmişleri, programa duygusal açıdan uygunlukları, hassas konu başlıkları üzerine sohbet ediyoruz. Kitlelerce tanınan veya tanınmayan her konuğumun program öncesinde neleri konuşacağımızla ve akışla ilgili bilgisi oluyor.
Bilmenizi isterim ki, Katarsis programının empati, farkındalık yaratma, ortaklık bulma, önyargıları esnetme gibi amaçları var. Dijital dünyada farklı bir ses getirdiğine ve amacına ulaşmakta olduğuna ekipçe inanıyoruz. Bu arada Burcu Esmersoy bölümü öncesi dijital dünyada çok daha fazla reaksiyon alan ve izlenen bölümlerimiz oldu. Sumru Yavrucuk'la yaptığımız bölüm sonrası sosyal hizmetler birimleri ile koruyucu aile olmaya teşvik konusunda birlikte yol aldık. Aile içi cinsel istismar bölümü sonrasında Aile Bakanlığı devreye girdi. Hayata Sarıl Derneği'ni, Ahbap Platformu'nu, Bağımlılık Yaşam Derneği'ni anlattığımız bölümler yayınlandı."
Eh, cevap hakkına da yer verdiğimize göre artık karar tamamen siz değerli okuyucularımızındır.

Gaf kürsüsü
Kanal D'nin Hekimoğlu dizisinde Doktor Ateş Hekimoğlu, kalp nakli ameliyatı olan hastasına ertesi gün tantuni dürüm yedirdi.

Zap'tiye
"Şu zor günlerde tek yumruk olalım" demiştik, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki değerli milletvekillerimiz çağrımızı yanlış anlamış olmalılar!

Ne demiş?
"İkbali; biat edenler değil, kıyama kalkanlar belirler." (atv'nin dizisi Kuruluş Osman'da Osman Bey'in sözü)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA