Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Hülya Avşar ve '72. Koğuş'un erkekleri

Yavuz Bingöl ile Kerem Alışık'ın birlikte çektikleri '72. Koğuş' tamamlandı, izleyiciyle buluşacağı günü bekliyor. Hülya Avşar'ın da yer aldığı kadro önceki gece buluştu. '72. Koğuş' benim aklıma Kadir İnanır'ın koğuştaki camın önünde, iç çamaşırlarıyla donmuş halde durduğu görüntüsüyle kazınmıştır. İnanılmaz bir fotoğraftır o sahne. Bakalım bu yeni versiyonda unutulmaz sahne hangisi olacak? Bu sorunun yanıtını merak ediyordum. Filmle ilgili küçük küçük ipuçları ortaya çıkmaya başladı. Gerçi film, 3 Mart'da vizyona girecek ama bence o güne kadar çok yazılıp çizilecek.

FİLMİMİZ HAFİFLETİLMESİN
Kerem Alışık, ortaya harika bir iş çıkarttıklarını söylemiş. Ve bir de ricada bulunmuş; "Bu filmle ilgili hiçbir şeyin sanatsal boyutu dışında değerlendirilmesini istemiyoruz. Magazinel bir film olarak görülüp, yaptığımız işin hafifletilmesini istemiyoruz." Peki Kerem niçin böyle konuşuyor? Çünkü filmde erkeklerin çıplak yıkandıkları sahneler var. Ve filmde Hülya Avşar'ın canlandırdığı 'Fatma' karakterinin tecavüze uğrama sahnesi var. Çekimler bayağı zorlamış. Ama herkes sonuçtan memnun. Kimse '72. Koğuş'un edebiyatımızdaki yerini, sanatsal boyutunu tabii tartışacak değil ama bir tecavüz sahnesi ne yazık ki, bu topraklarda başlı başına bir olaya dönüşebilir. (Bakınız; 'Fatmagül'ün Suçu Ne?') Tabii, sinema, televizyondan daha derin bir şey. Ve sinemanın dili ile televizyonun dili çok ayrı. Dolayısıyla buradaki sahnelerin efekti daha farklı olabilir. Hülya Avşar dört yıl aradan sonra kameralarla buluşuyor. Çok heyecanlı... "Oyunculuk anlamında herkes döktürdü. Filmin kendisinden çok umutluyum. Acayip bir film oldu" dedi. Hülya'nın filme çok inandığına ben de inandım. Aksi olsaydı, film çekiminden sonra onu o dünyada hiç göremezdiniz. İşini yapmış, çoktan ekibe "Bay bay" demiş olurdu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA