Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Holdingin gemisini torunuyla karşıladı

600 milyon dolarlık servetiyle Türkiye'nin 56'ncı zengini olan Yalçın Sabancı'nın 1999 yılında kurduğu Ya-Sa Holding, özellikle denizcilikte çok iddialı. Ya-Sa Denizcilik filosunda 9 tanker, 21 de kuru yük gemisi var. 299.7 metre uzunluğu ve 50 metre genişliği ile hem filonun en büyüğü olan, hem de dünyanın en büyük kuru yük gemileri arasında yer alan Marshall bayraklı 'Ya-Sa Dream', önceki gün ilk kez Türk karasularındaydı. YALISININ

BAHÇESİNDEN GEMİSİNE EL SALLADI
Filolarında, 2008 yılında korsanlar tarafından kaçırılan kendi adını taşıyan (Ya-Sa Neslihan) bir kuru yük gemisi de olan Yalçın Bey'in eşi Neslihan Hanım, bu yüzden çok heyecanlıydı. Heyecanını sosyal medyadan paylaşan Neslihan Hanım, eşinin adını taşıyan 6 yaşındaki torunu Yalçın ile yatlarına atlayıp ilk kez Türk karasularına gelen Ya-Sa Dream'i Boğaz girişinde karşıladı. Babaanne-torun, bir süre de Boğaz geçişi sırasında gemilerine eşlik etti. Ardından Vaniköy'deki yalısına dönen Neslihan Hanım, yalının bahçesinden "Yolunuz açık olsun" diyerek, Ya-Sa Dream'e el sallamayı da ihmal etmedi. Neslihan Hanım'ın, küçük Yalçın'ı holdingin veliahdı olarak yetiştirdiği çok açık.

TERİM'İN TORUNU
6 YAŞINA BASTI
Erken doğumla dünyaya gelen, uzun süre hastanede kalan ve ailenin gözbebeği olan, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in ilk torunu Yaman Çetin 6 yaşına bastı. Ahmet Baran-Merve Terim Çetin çifti, yeni yaşına basan oğulları Yaman için, en sevdiği karakter olan 'Spiderman' temalı bir doğum günü partisi düzenledi. Yaman'ın bu mutlu gününde, halası Zeynep Çetin, teyzesi Buse Terim Bahçekapılı ve kuzenleri Nil ile Naz da yanındaydı. Yaman'ın umarım sağlıklı-mutlu nice yaşları olur.

İYİLİK İÇİN MÜCEVHER
TASARLAYACAKLAR
Fatoş Altınbaş'ın kreatif direktörü olduğu mücevher markası Mevaris, genç mücevher tasarımcılarına fırsat vermek için bir platform yarattı. 'İyiliğin Mücevherleri' isimli bir tasarım yarışması düzenleyen Fatoş Hanım, bu platformu ve jüri üyelerini, evinde verdiği bir davetle duyurdu. Jüri üyeleri arasında Kapalıçarşı'nın en büyük kuyum ustalarından Sebu Susmak ile Hakan Yıldırım, Ece Sükan ve Belçim Bilgin gibi alanında çok başarılı isimler bulunuyor. 'İyilik' temasıyla düzenlenen yarışmada seçilen tasarımlar üretilecek ve elde edilen gelir Covid-19 salgını sürecinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının aileleri için bağışlanacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA