Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Grip, nezle ve uçuğa karşı ekinezya!

* Son günlerde etrafımdaki herkes ekinezya çayı içiyor. Bu çayın özelliği nedir? Ne amaçla içilebilir? Herhangi bir yan etkisi var mıdır? İbrahim Ö./Ankara

Ekinezya vücudun enfeksiyonlara ve toksinlere karşı direncini artırdığından, soğuk algınlığı ve grip vakalarının sıklaştığı bu aylarda oldukça gözde bir bitki haline geldi. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ekinezyanın grip, nezle ve uçukları azalttığı pek çok araştırma ile gösterildi. Yara iyileşmesini hızlandırdığı yönünde çalışmalar da var. Ekinezyayı bitki halinde ya da hazır tabletler şeklinde kullanabilirsiniz. Ekinezya çayı, hap kullanmak istemeyenler için de iyi bir alternatif olabilir. 2-3 hafta süresince bu bitkiyi kullanıp, sonra kullanmaya ara verebilirsiniz. Ancak bu bitkinin bazı ilaçlarla etkileştiğini ve bazı kişilerde alerjik belirtilere yol açtığını hatırlatalım. Bu nedenle doktorunuza başvurarak ekinezyadan yararlanmanız daha doğru olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA