Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Haftanın filmi: Acı Kiraz

Sinemaseverleri bu hafta seyir zevki yüksek bir dram bekliyor. 'Behzat Ç.', '46 Yok Olan', 'Elveda Rumeli', 'Kurtlar Vadisi', 'Çiçero', 'Barda', 'Gemide' yapımlarında imzası bulunan başarılı yönetmen Serdar Akar'ın imzasını attığı 'Acı Kiraz'dan bahsediyorum. Bir kere bu kadro ne çekse izletir. NTC Medya bünyesinde geliştirilen yerli yapımda Akar'ın rejisi, çekim planları, Erdal Beşikçioğlu, Belçim Bilgin, Ertan Saban, Bülent Şakrak gibi usta oyuncuların performansları uzun uzun konuşulmayı hak ediyor.

KANSERLİ BİR EVLAT
Konunun gerçekçi bir dramı ele aldığı kesin, zaten adını da buradan alıyor. Kiraz ağaçlarının gölgesinde yaşamaya tutunan insanlar, bir babanın çocuğu için verdiği mücadele ve 10 farklı insanın kesişen hayat hikayeleri baştan sona merak uyandırıyor. Tam bir dram filmi izliyoruz. Çocuğunun kanser olduğunu öğrenen ve onu yaşatmak için savaş veren bir babayı canlandıran Erdal Beşikçioğlu'nu izlerken insan birçok sahnede "Nedir amirim senin bu çektiğin?" diyor ve üzülüyor. Sahne aralarında şehri yukarıdan görüntüleyen hava çekimleri çok başarılı, bir de aksiyon sahneleri tempoyu hiç düşürmüyor. Senaryo ekibi belli ki dramatik bir ana öykü geliştirirken aksiyonu da yüksek bir film hedeflemiş.
Belçim Bilgin çevresindeki herkesin karşı çıkmasına rağmen, istediği kişiyle evlenen onkolog bir doktoru canlandırıyor. Ailesinde yaşadığı sıkıntılarla yaralar alan bir kadının, kanser hastası bir çocuğun iyileşmesiyle, kendi yaralarını iyileştirmesini izliyorsunuz. Öte yandan evdeki şiddet sahnesinde Belçim Bilgin performansıyla bir alkışı hak ediyor ve o sahnenin üzerine bir durup düşünüyorsunuz. Anlatım olarak dram, aksiyon, kavga ve çatışma sahneleri üzerinden ilerliyor. Kuşkusuz, sonlara doğru sürpriz dramatik açmazların derinleşmesiyle film daha da heyecanlı hale geliyor. Makedonyalı bir oyuncu olarak, o bölgenin sorunlarını ele alan bir hikayenin içinde bulunan Ertan Saban, sahnelerinde kendini bulmuş, özellikle çatışmalarda devleşiyor.
'Acı Kiraz'; sosyal mesaj içeren ve farkındalık yaratan bir film. Bu hafta sonu mutlaka izleyin derim, iyi seyirler...


Filmlerde telefon kullanımına sansür

'Bıçaklar Çekildi' filmiyle büyük bir başarı yakalayan ve devam filmi için hazırlık yapan yönetmen Rian Johnson, teknoloji devi Apple hakkında bir açıklama yaptı. Söylediklerine göre şirket, filmlerdeki kötü karakterlerin iPhone kullanırken görülmesine karşı çıkıyor. Öte yandan Johnson'ın iddialarını doğrular nitelikle başka açıklamalarda var kulislerde. Dünyanın önde gelen markalarından biri olan Apple'ın çok önemli ve katı bir kurala sahip olduğu söyleniyor. Böylelikle kamera önünde iyiler Apple, kötüler ise iPhone kullanamıyor. Yerli yapımların yönetmenleri bu konuda ne düşünüyor ilerleyen günlerde bekleyip göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA