Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Rap’in 7 yetenekli adamı ‘Fight Kulüp’te buluştu

Uzun süredir geldi geliyor derken nihayet 'Fight Kulüp 2' şarkısı müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Ama şimdiden bir çıktı, pir çıktı demek mümkün çünkü şarkının klibi 2 günde 4 milyonun üzerinde izlendi. Parçanın hazırlık aşamasında birçok polemik yaşanmış, bazı isimler lanse edildikten sonra projeden çıkarılmıştı. Sonrasında projenin mimarı Killa Hakan çok doğru bir ekip kurdu. Kimler mi var projede? Ceza, Massaka, Contra, Khontkar, Summer Cem, Anıl Piyancı...

HARFLERİN SİHİRBAZI
Yedi yetenekli ismin bir araya gelerek çıkardıkları bu rap çalışma ve yaptıkları müzik için söylenecek çok şey yok, hepsi işinin ehli, hepsi kendi alanında en iyisini yapan müzisyenler... Zaten aralarında Ceza gibi dev bir isim varsa, müzikal anlamda kaliteyi sorgulamak biraz yersiz olur. Ben Ceza'ya 'Harflerin sihirbazı' diyorum zaten. Gelelim klibe... 7 farklı sesin, 7 ayrı konsepti var. Gayet güzel ve keyifli olmuş. Ceza'nın Bodrum'da antik bir bölgede yer alan görüntüleri, Anıl Piyancı'nın ters köşe yapıp kendini farklı yorumlaması, Khontkar ve Killa'nın sert tavırları klibe damga vurmuş.

ÇİRKİN MESAJLAR VAR
Yalnız rahatsız olduğum bir konu var, yazmadan geçemeyeceğim... İyi bir işin içine neden kötü mesajlar katılmış? Tamam, rap müziğin asi ve isyankar tavrını biz de yadırgamıyoruz, hatta seviyoruz ama böyle yetenekli bir kadronun bir araya geldiği böyle güzel bir işe bu çirkin mesajlar, çirkin kelimeler hiç yakışmamış. Peki bu sözlerim kime? Contra'ya... Belki de arayışını ve isyanını farklı sözlerle yansıtsa daha keyifli olabilirdi. Gençlerin beynine hoş olmayan kelimeler sokmasını eleştiriyorum. Rap müzik her dilden, her dinden, her yaştan insanın dinlediği bir tür. Topluma karşı biraz daha hassas olmak gerekmez mi? Onun dışında tüm ekibin büyük bir emekle çıkardığı bu işi tebrik ederim.

Yeni favorim 'İstanbullum'

Soner Sarıkabadayı, son çıkardığı 'İstanbullum' şarkısı ile bu hafta benden tam not alan isimlerden. Bu şarkının hazırlık sürecinde kendisi ile telefonda da görüşmüştüm, ortaya çıkacak işin başarılı olacağını zaten tahmin ediyordum. Sanatçı, Mazlum Çimen feat Soner Sarıkabadayıİstanbullum ile yakaladığı farklı tarzla yine adından söz ettirecek. Şarkının klibini benim de yakından tanıdığım ve yeteneğine inandığım Selim Akar çekmiş, ortaya çıkan işi çok beğendim. Şarkıyı da bol bol dinliyorum. Henüz dinlemeyen varsa da tavsiye ediyorum.

TEPKİ KİMLERİ DİNLİYOR?

JAY ROCK
WIN

KENDRICK LAMAR
LUST

BEENIE MAN
STREET LIFE

NIPSEY HUSSLE
HUSSLE & MOTIVATE

JAY Z
DEAD PRESIDENTS

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA