Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Kafamda deli sorular

Tiyatro Öykü'nün 'Aklımdaki Kadınlar' isimli oyunu; takıntılı yazar 'Jake'in üzerinden bir türlü çözülemeyen kadın-erkek ilişkilerini anlatıyor. Oyunda; Romina Özipekçi performansıyla öne çıkıyor

Tiyatro dünyasının yeni oluşumlarından Tiyatro Öykü, perdelerini Broadway'da iki yıl kapalı gişe oynayan 'Aklımdaki Kadınlar' oyunuyla açtı. 24 Mart'tan beri Borusan Oto Dolmabahçe Sahne'de seyirciyle buluşan oyun; 1992 yılında Amerikalı yazar Neil Simon tarafından yazılmış. Orijinal adı 'Jake's Women' olan oyun; yazıldığı sene, Broadway'da Neil Simon Tiyatrosu tarafından, Gene Saks'ın yönetmenliğinde sahnelenmiş ve ilk sahnelendiğinde Amerika'da birçok ödüle layık görülmüş. Yönetmenliğini Zeki Gürdal Karaoğlu'nun yaptığı oyunda, tiyatronun sanat yönetmenliğini de üstlenen Alper Atak, Romina Özipekci, Şenay Kösem, Serap Ogan Eren, Hümeyra Aydoğdu ve Funda Bostanlık rol alıyor. Özellikle Romina Özipekçi, 'Maggie' rolündeki performansıyla öne çıkıyor.

KADIN-ERKEK İLİŞKİLERİ
100 dakika süren iki perdelik oyun; ilişkilerinde sorunlarla boğuşan takıntılı yazar 'Jake'in üzerinden bir türlü çözülemeyen kadın-erkek ilişkilerini anlatıyor. Oyunda seyirci; farklı yaradılışa sahip bir kadınla bir erkeğin aynı hayatı paylaşırken yaşadığı çelişkilere şahit oluyor. Oyun, 'Jake'in
hayalinde yarattığı kadınlarla kurduğu ilişkiyi saklamıyor. Seyirci kısa sürede 'Jake'in hayatındaki kadınların hayal ürünü olduğunun farkına varıyor.

'ARTIK İLK İŞİM TİYATRO OLDU'
Süzer Holding'te halkla ilişkiler danışmanlığı yapan Öykü Atagöksel, 'Kod Adı Koz' adlı sinema filminin setinde çalışan arkadaşını ziyaretinde filmin oyuncularından Alper Atak ile tanışmış. Atak'ın tiyatro kurma planını birlikte hayata geçirmişler ve Tiyatro Öykü'yü 2014 yılının Aralık ayında kurmuşlar. Kısa sürede bu kadar yol alabildiklerine kendisi de şaşırıyor. "Tiyatroya giden biri değildim . Şimdi ilk işim tiyatro oldu" diyen Atagöksel, önümüzdeki sezon bu oyunla birlikte yeni projelerinin olacağını söyledi. Cihangir-Taksim civarında eğitim de verebilecekleri bir tiyatro binası yaratmayı, Aliye Uzunatağan ile birlikte çalışmayı planlıyorlar.

SUMRU YAVRUCUK'TAN YENİ OYUN
Son iki sezondur sahnelediği 'Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi' adlı tek kişilik oyundaki performansıyla pek çok ödül kazanan Sumru Yavrucuk, yeni oyununun hazırlıklarına başladı. Willy Russell'ın 'Shirley Valentine' isimli oyunundan Türkçe'ye uyarlanan 'Shirley' adlı oyun, Tebdil-i Mekan Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahnelenecek. Yavrucuk; tek kişilik müzikli komedi oyunu olan, Shirley'in yönetmenliğini de üstlenirken, aynı zamanda oyundaki tüm karakterleri sahnede tek başına canlandırıyor. Oyunun prömiyeri 26 Haziran'da Bodrum Gümüşlük Akademisi'nde yapılacak. Yaz boyunca turne yapacak olan oyun, Ekim ayından itibaren İstanbullu seyirciyle buluşacak. Oyunun konusu şöyle: Çekilmez hayatını mizah yoluyla eğlenceli hale getirmeye çalışan 42 yaşındaki 'Shirley'; bir zamanlar hayalleri, tutkuları, umutları olan bir kadındır. Toplumun ona yüklediği rollerin hepsini yerine getirmiş; çocuklarını büyütmüş, hayatını kocası ve çocuklarına adamış ancak kimseyi memnun edememiştir. Monoton bir hayatın içinde sıkışıp kalan 'Shirley', hayallerini ve korkularını sadece mutfağın duvarıyla paylaşmaktadır. Bir gün duvar dışındaki tek arkadaşı 'Jane', ona bir tatil hediye eder. Bu seyahat onun için yalnızca rotası Bodrum'a çevrilmiş bir tatil anısı olarak kalmayacak, macera dolu bir yolculuğa dönüşecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA