Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Dereotlu ciğer

Malzemeler
*
1 adet ciğer
* 2-3 dal taze soğan
* Yarım demet dereotu
* 1 diş sarmısak
* Tuz
* Yarım çay kaşığı kimyon
* Yarım çay kaşığı karabiber
* 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Ciğeri yaprak şeklinde dilimleyin. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kağıt serin. Zeytinyağı ile yağlı kağıdı yağlayın. Ciğerleri yerleştirin. Üzerlerine ve aralarına ince kıyılmış dereotu ve taze soğanları yayın. Dövülmüş sarmısak, karabiber, kimyon ve tuz serpin. 15-20 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Çikolata soslu donat
Malzemeler
Hamuru için:
* 1 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 su bardağı ılık su
* 1 paket maya
* 1 çay kaşığı tuz
* Aldığı kadar un
Kreması için:
* 1 çay bardağı krema
* 2 çorba kaşığı vişne reçeli
* 1 paket (80 gr.) bitterçikolata
* 1 paket (80gr.) beyaz çikolata
Hamur için, un hariç tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırın. Azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın. Hamuru merdane ile bir parmak kalınlığında açın, geniş bir bardak ağzı ile parçalar kesin. Kestiğiniz parçaların ortasını küçük bir kapakla yeniden kesin. Hamurları unlanmış bir tepsiye dizip, üzerini nemli bir bezle örtün, yarım saat bu şekilde mayalandırın. Kremayı küçük bir kaba koyup, ocağa oturtun. Kaynama noktasına gelince ocaktan kaldırın. Üzerine vişne reçeli ekleyin. Kremayı ikiye bölüp, bir parçaya kırılmış beyaz çikolata, diğerine bitter çikolata ekleyip, eritin. Mayalanan donut'ları sıvıyağda kızartın. Sıcakken yarısını bitter çikolatalı, diğer yarısını beyaz çikolatalı sosa bulayarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA